Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Grote iMovie-update: nu nog gemakkelijker video’s maken

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple iMovie update


Lees verder na de advertentie

Apple heeft een grote update uitgebracht voor iMovie op de iPhone en en iPad. Versie 3.0 van de videobewerker in nu gratis te downloaden in de App Store en maakt het nog gemakkelijker om een filmpje te maken. Wat is er nieuw in iMovie?

Magische films

In iMovie vind je nu twee nieuwe typen videoprojecten. De eerste daarvan is ‘Magische films’. Dit is de gemakkelijkste manier om in iMovie een video te maken: in slechts een paar tikken heb je het voor elkaar. Je selecteert zelf foto’s en video’s die in het album moeten en iMovie maakt er zelf een video van. Compleet met titels, overgangen en muziek. Natuurlijk kun je zelf nog aanpassingen doorvoeren.

Storyboard

SToryboard in iMovie

Het andere nieuwe type videoproject is Storyboard, en dat vraagt iets meer van je creativiteit. Er wordt een sjabloon aangeleverd dat je zelf moet invullen – aan jou de taak om het geschikte videomateriaal erbij te zoeken.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Er zijn ruim twintig storyboards beschikbaar voor diverse soorten video’s. Bijvoorbeeld ‘Boekbespreking’, ‘Koken’, ‘Doe-het-zelf’ en ‘Productbespreking’. Het sjabloon zorgt hierbij voor de rode draad, maar je hebt de vrijheid om alles te herschikken.

Waar vind je deze nieuwe opties?

Als je na het updaten naar de projectpagina van iMovie gaat, krijg je onderaan in het scherm drie opties voor het maken van een nieuw project. De eerste twee opties, ‘Magische film’ en ‘Storyboard’, zijn nieuw. Met de derde optie, ‘Film’, maak je een video zoals je dat eerder ook al deed in iMovie.

Je vindt de opties in ieder geval niet in de Mac-versie van iMovie. Die app heeft weliswaar ook een update gehad, maar die is veel minder omvangrijk. Wel kun je op de Mac Magische films en Storyboard-projecten van je iPhone en iPad importeren.

iMovie-update en meer

Apple heeft ook Final Cut Pro, Compressor en Motion op macOS geüpdatet: ze zijn nu geoptimaliseerd voor de nieuwe Mac Studio. In Final Cut Pro kun je bovendien de Magische Films van iMovie importeren.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!