Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Leuke achtergronden voor je iPhone, iPad en Mac: hier vind je ze

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone wallpapers

Op zoek naar leuke achtergronden voor je iPhone, iPad of Mac? Wij helpen je op weg met de beste sites voor leuke achtergronden!

Lees verder na de advertentie

iPhone wallpapers

Leuke achtergronden

Het vinden van leuke achtergronden is nog best lastig. Natuurlijk kun je een standaard wallpaper gebruiken, maar die zijn vaak een beetje aan de saaie kant. En wanneer je een eigen foto gebruikt, leidt deze vaak weer iets te veel af.

Uiteindelijk eindig je via een zoekopdracht op Google in een eindeloze stroom plaatjes, waarvan de helft de verkeerde resolutie heeft, en de andere helft toch nét niet jouw smaak is. Dat moet toch beter kunnen?

kooptip

Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!
Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Hier vind je de wallpapers

Goed nieuws: het kan inderdaad beter! Op een paar sites en apps vind je in een handomdraai leuke achtergronden voor je iPhone, iPad en Mac. Wij zetten ze op een rij:

1. Basic Apple Guy

BasicAppleGuy

Ben je een fan van Apple’s stijltje, maar vind je het aanbod te beperkt? Basic Apple Guy is je redding. Deze enthousiaste Apple-fan maakt al jaren wallpapers die eigenlijk niet onder doen voor Apple’s eigen creaties, en hij maakt ze in iPhone-, iPad- en Mac-formaat.

2. Unsplash

Mac wallpapers

Unsplash is een bijna onuitputbare bron van prachtige wallpapers, die allemaal gratis worden aangeboden door de originele maker. Hier vind je zowat alles, van abstracte designs tot natuurfoto’s. Stuk voor stuk zijn ze in hoge resolutie te downloaden, en je kunt zelfs filteren op verticale (iPhone) wallpapers.

3. Vellum

Vellum

Met de gratis Vellum-app krijg je iedere dag een nieuwe wallpaper voorgeschoteld, die je ook echt alleen die dag kunt downloaden. Werp dus elke ochtend even een blik, en kijk of de wallpaper van de dag iets voor jou is! Daarnaast krijg je een uitgebreid aanbod van andere achtergronden die je altijd kunt downloaden, doorgaans met het thema natuur of abstract.

4. Abstruct

Leuke achtergronden

Nog eentje dan: de Abstruct-app. Hiermee download je de futuristische achtergronden van Hampus Olsson, die onder andere de wallpapers van smartphonemaker OnePlus verzorgt. En daar zit heel wat moois tussen. Vier pakketten met achtergronden krijg je gratis: dat zijn zo’n 245 plaatjes. Wil je er meer, dan ben je een bescheiden € 5,99 per jaar kwijt.

Achtergrond iPhone veranderen

De wallpaper heb je, maar hoe pas je hem toe? Dat is zo gepiept! Het werkt op verschillende manieren: zo kun je je iPhone-achtergrond veranderen.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!