Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van

Verslaafd aan een iPhone-app? Zo stel je een limiet in

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
App limiet instellen


Lees verder na de advertentie

Het is in deze tijd erg verleidelijk om de hele dag met je iPhone bezig te zijn. Waarschijnlijk doe je dat vooral vanwege één app, zoals Instagram, WhatsApp of een of andere verslavende game. Tijd om jezelf wat beperkingen op te leggen. In deze tip lees je hoe je op je iPhone een app limiet instelt.

App limiet instellen

App limiet instellen

Sinds iOS 12 heeft de iPhone een functie om smartphoneverslaving tegen te gaan. Het heet Schermtijd en zit ingebakken in de Instellingen-app. Hier kun je onder meer bepalen hoeveel tijd je dagelijks aan een app mag besteden. Zo stel je het in:

app limiet iPhone

  • Open de Instellingen-app en tik op ‘Schermtijd’. Doe je dit voor het eerst? Kies dan voor ‘Schakel schermtijd in’ en tik op ‘Ga Door’.
  • Tik op ‘Bekijk alle activiteit’. Onder het kopje Meest gebruikt staan de voor jou meest verslavende apps.
  • Tik op de app waarvan je wilt afkicken en kies ‘Voeg limiet toe’.
  • Stel in hoeveel tijd je er per dag maximaal aan wilt besteden en selecteer ‘Voeg toe’.


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Bereik je de limiet, dan toont de app een grijs scherm. Door op ‘Negeer limiet’ te tikken kun je weer ¬†verdergaan, dus je moet alsnog een beetje discipline hebben. Alle limieten die je hebt opgelegd vind je terug in de tab ‘Applimieten’ van schermtijd. Wil je de limiet ongedaan maken? Tik dan op de naam van de app en kies ‘Verwijder limiet’.

Een app limiet instellen kan ook via de tab Applimieten, door daar op ‘Voeg limiet toe’ te tikken. Hier staan al de apps onderverdeeld in categorie√ęn, zoals ‘Social networking’ en ‘Games’. Tik op een categorie om deze uit te klappen en een app te selecteren. Of leg een limiet op voor alle apps die in een bepaalde categorie vallen.

Meer van dit soort tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Ouderlijk toezicht

Je kunt Schermtijd ook gebruiken om bij je kinderen beperkingen voor apps op te leggen. Dit kun je vanaf je eigen iPhone doen, maar dan moet je Delen met gezin hebben ingeschakeld.

Of je stelt het rechtstreeks in via de iPhone van je kind. Ga naar ‘Instellingen>Schermtijd’ en kies beneden voor ‘Gebruik toegangscode voor Schermtijd’. Stel vervolgens wat applimieten in. Heeft je kind de applimiet bereikt, dan kan hij of zij alleen nog verder met de door jou ingestelde code.