Terug naar Apple News+
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Software

Apple News+

Door Laura Grootaarts8 april 2019 12:322 min. leestijd

We keken al met een jaloerse blik naar de landen die Apple News wél hebben – en dat doen we nu nog meer. De nieuwsapp is namelijk uitgebreid met Apple News+, een soort all-you-can-eat voor tijdschriften. Apple’s nieuwe dienst werd gepresenteerd tijdens de keynote op 25 maart 2019, tegelijkertijd met Apple Arcade (voor games) en Apple TV+ (voor films en series).

Apple News+: design

Het presenteren van de content gebeurt helemaal des Apple’s: in stijl. In het beginscherm van Apple News+ vragen geanimeerde tijdschriftencovers om je aandacht, waarbij de voorkant een soort Live Photo is. Open je het tijdschrift, dan krijg je dit niet in pdf-vorm te zien. De inhoud is interactief en ontworpen voor het schermformaat van de iPhone, iPad en Mac. En niet alleen tijdschriften, maar ook digitale (betaalde) content van kranten en nieuwssites maken deel uit van de dienst. Onder meer artikelen van LA Times, The Wall Street Journal en TechCrunch – normaal achter een betaalmuur verscholen – zijn te vinden in de app.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Apple News Plus

Verder is de app vergelijkbaar met de Nederlandse app Blendle. In de Vandaag-sectie vind je allerlei must-reads, samengesteld door de redactie van Apple News. En terwijl je leest, leert Apple News je steeds beter kennen en legt de app je op basis van je interesses een selectie van artikelen voor. Zo lees je niet alleen de tijdschriften die je al kent, maar ontdek je ook nieuwe artikelen die aansluiten bij je interesses. Via Delen met gezin deel je het abonnement gratis met de rest van je gezin: voor iedereen leesvoer.

Apple News+: prijs en beschikbaarheid

Apple News+

Voor 9,99 dollar heb je onbeperkt leesvoer en toegang tot meer dan 300 titels, waaronder bekende titels als Vogue en The National Geographic. Let vooral op de genoemde munteenheid, want Apple News+ is op het moment alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. Daar maakt de vernieuwde app onderdeel uit van iOS 12.2, dat verscheen op 25 maart 2019. Voor ons is er voorlopig nog helemaal geen News onder de zon – laat staan met een plusje.

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Volgend dossier
iOS 12
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden