Terug naar Apple Arcade
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Software

Apple Arcade

Door Laura Grootaarts16 november 2019 09:275 min. leestijd

Apple Arcade is Apple’s abonnement op App Store games. De dienst werd aangekondigd tijdens de voorjaars-keynote in 2019, tegelijk met Apple News+ en Apple TV+ en is sinds najaar 2019 beschikbaar.

Apple Arcade: abonnement op games

Games waren voor Apple altijd een beetje een ondergeschoven kindje. In de App Store zijn spellen weliswaar supersuccesvol, maar eerlijk is eerlijk: dat komt niet omdat Apple er in het verleden veel promotie voor heeft gedaan. Je zou zelfs kunnen zeggen dat Apple door de introductie van in-app aankopen de kwaliteit van games enorm om zeep heeft geholpen.

Daar wil Apple nu zelf weer verandering in brengen met de nieuwe abonnementsdienst Apple Arcade. Voor een nog onbekend bedrag per maand speel je meer dan honderd games – deels exclusief voor Apple ontwikkeld – op je iPhone, iPad, Apple TV en Mac. Ze werken allemaal volledig offline, bevatten geen enkele in-app aankoop en verzamelen ook geen gebruikersgegevens. De dienst komt dit najaar beschikbaar.

Black Friday: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited 5G data!

Black Friday: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited 5G data!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Bekende ontwikkelaars

Bij de ontwikkelaars van de games zitten een hoop bekende namen. Japanse game-reuzen als Sega en Konami bijvoorbeeld, evenals populaire indie-studio’s als Annapurna Interactive en Klei Entertainment. Daarnaast zijn ook creatievelingen als Will Wright (van De Sims), Hironobu Sakaguchi (van de Final Fantasy-reeks) en Ken Wong (van Monument Valley) mee aan boord. Een grote naam missen we helaas in het rijtje: Nintendo. Laten we hopen dat het Japanse bedrijf ook nog meedoet aan Apple Arcade.

Exclusiviteit

De games die Apple tijdens zijn event op het podium liet zien, zagen er wel allemaal fantastisch uit. Geen goedkope casual-games, maar echte premium titels. En deze zijn dus gedeeltelijk exclusief op Apple’s platforms beschikbaar. Het is de vraag hoelang de titels exclusief blijven – een paar van de games zijn zelfs al aangekondigd voor andere platforms. In de games-industrie gebeurt het regelmatig dat spellen eerst groot en exclusief voor een bepaald platform worden aangekondigd, maar dat ze een half jaar later toch overal beschikbaar zijn. Of dit ook bij Apple’s abonnementsdienst het geval gaat zijn, kunnen wij nog niet goed inschatten. Enerzijds is het dus vrij gebruikelijk bij games, anderzijds zou het Apple’s dienst meteen wat minder aantrekkelijk maken. Misschien gaat Apple daarom eisen dat een vast aantal games exclusief blijft.

Ook offline spelen

Apple’s dienst verschijnt in een tijd waarin veel bedrijven werken aan bijzondere streaming-diensten voor games. In maart presenteerde Google bijvoorbeeld zijn dienst Stadia, waarmee je ook een hoop games op al je apparaten kunt spelen. Het grote verschil met Apple Arcade is dat de beelden bij Google in de cloud berekend worden en naar je apparaten worden gestuurd. Apple houdt het juist wat traditioneler: alle games draaien gewoon op de apparaten zelf. Hierdoor zijn de graphics soms wel iets beperkter, maar je speelt dus helemaal offline en zonder vertraging. Vooral bij actierijke games werkt Apple’s manier veel beter.

Apple Arcade Games

Sonic Racing

Sonic Racing

Naast een bepaalde, besnorde Italiaanse loodgieter is de blauwe egel Sonic wel een van de bekendste videogame-characters. De Apple Arcade-game Sonic Racing is echter geen traditionele high-speed platformer, maar een kart-racer à la Mario Kart.

Frogger in Toy Town

Kennen jullie Frogger, de game uit de jaren tachtig waarin je een kikker moet helpen om een straat levend over te steken? Dit spel krijgt een opvolger, Frogger in Toy Town. Gelukkig betaal je een vast bedrag per maand en hoef je niet tientallen muntjes in een arcade-kast te stoppen.

Oceanhorn 2

Oceanhorn 2

De game Oceanhorn uit 2013 was een van de eerste grote premium-games in de App Store en werd een groot succes. Met Apple Arcade speel je de opvolger: Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm. Het helikopter-perspectief heeft plaatsgemaakt voor een echte 3D-weergave.

Beyond a Steel Sky

Beyond a Steel Sky

Een game waar wij op de redactie heel blij van worden: Beyond a Steel Sky is de opvolger van Beneath a Steel Sky uit 1994. In tegenstelling tot de pixelige voorganger krijgt de nieuwe game compleet driedimensionele omgevingen. De puzzels moeten echter net zo pittig worden.

The Pathless

The Pathless

De ontwikkelaar Annapurna Interactive kennen we van de Apple Design Award-winnaar Florence. In de game The Pathless verken je – samen met een adelaar en bewapend met een boog – een mysterieus eiland, vol met vreemde wezens en spookjes.

Lego Brawls

Lego Brawls

In dit vechtspel voor meerdere spelers vliegen de Lego-blokjes je om de oren. Spelers kunnen hun eigen personages maken, samen met teamgenoten machines bouwen en besturen, en zo samen het gevecht aangaan.

Bekijk ook onze lijst met 31 games die zeker naar Apple Arcade komen.

Apple Arcade release

Apple Arcade is verschenen in het najaar van september 2019. In de maanden na de release is het aanbod van games steeds groter geworden.

Prijzen

Maandelijks betaal je € 4,99 voor een gedeeld abonnement met tot vijf gezinsleden. Iedereen speelt voor zichzelf, dus je hoeft geen voortgang te delen. Voor die vijf euro word je niet gestoord door advertenties of lastiggevallen met in-app aankopen: je krijgt de volledige versie van elke game. Apple Arcade kun je één week gratis uitproberen.

iCreate nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws rondom Apple Arcade? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

iCreate 133
iCreate 133
Iedereen wil deze MacBook Pro
Black Friday deal: de iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Black Friday deal: de iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Volgend dossier
HomeKit
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden