Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Review: Scanbot voor iPhone en iPad

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De camera’s van de iPhone en iPad zijn inmiddels zo goed dat we ons afvragen wat je er eigenlijk niet mee kunt. Slo-mo-filmpjes in 1080p? Check. Macro-opnames met indrukwekkende scherptediepte? Check. Panoramafoto’s met tot aan 43 megapixels? Check. Dankzij de app Scanbot kunnen we nog een item van de to-do-lijst afvinken, namelijk het maken van goede scans van documenten.

Scanbot app

Scannen met iPhone

Als je fatsoenlijke scans wilde maken, had je tot nog toe altijd een computer en scanner nodig. Maar dat werkt vaak niet ideaal: heb je een scanner aangesloten, wil die soms eerst een ingewikkeld stuurprogramma hebben en moet jij vervolgens meerdere proefscans doen om daadwerkelijk bij het gewenste resultaat uit te komen. Maar waarom zo moeilijk doen, als we een van de beste en nauwkeurigste scanners direct in onze broekzak hebben?

 Documenten scannen

Dat dachten ook de mensen van Doo, het bedrijf achter de app Scanbot voor iOS. Met Scanbot wordt scannen een fluitje van een cent. Start de app en maak gewoon een foto. Scanbot herkent automatisch het document dat je wilt scannen, snijdt de foto bij en corrigeert desnoods het perspectief. Daarna kun je je scan nog finetunen door de kleur aan te passen of de afbeelding te draaien.

Tekstherkenning


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Voor nog meer mogelijkheden koop je de Pro-versie van Scanbot voor 4,99 euro. Dan wordt er zelfs OCR (optical character recognition, dus tekstherkenning) op je documenten toegepast. Die ondersteunt meer dan 60 talen, waaronder Nederlands en Engels. Nadat je een scan hebt gemaakt, wordt de tekst direct onderzocht en kun je vervolgens alle letters in de scan selecteren en kopiëren. Daarnaast biedt de Pro-versie nog meer bewerkingsmogelijkheden voor je scans en kun je je documenten automatisch een slimme naam geven. Een goede deal, vinden wij.

Prijs: Gratis / Pro-versie € 4,99

Download in de App Store

Pluspunten

Minpunten