Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews Apps

Beste apps van 2011: Clibe

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

In de basis is Clibe een simpele notitie-app waarin je je gedachtespinsels kunt opschrijven. Heb je onleesbare hanenpoten, dan is het ook mogelijk om gewoon te typen. Je kunt je gedachten visualiseren door foto’s te importeren of door tekeningen te maken: Clibe bevat namelijk een aantal nette tekengereedschappen. Allemaal heel erg nuttig.

De vormgeving van de app is uitzonderlijk: het notitieblok waarin je werkt, ziet er bijna uit als een écht exemplaar. De elastieken band springt bij het openen van je kladblok heel realistisch weg. De inkt gedraagt zich als echte inkt: inktstrepen zien er bij de aanzet bijvoorbeeld anders uit dan ergens halverwege. Er zijn teken-apps die hier nog wat van kunnen leren.

De grootste kracht van Clibe schuilt echter in het sociale aspect. Het is geen verplichting, maar als je wilt kun je je notitieblok delen met anderen. Clibe is daarmee in feite een kruising tussen een notitieblok en een weblog en die combinate blijkt heel goed uit te pakken. Want wat is er nu leuker dan gluren in andermans dagboeken? Voordat je het weet ben je uren bezig met Clibe.

iPad | Gratis | Visere | 4+ | v.1.2.0 | 33,2MB


kooptip