Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Goede voornemens voor 2022? Met deze apps maak je ze waar

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone foodtracker


Lees verder na de advertentie

2022 is al (bijna) aangebroken, en daarbij kunnen je plannen voor het nieuwe jaar niet ontbreken. Maar of je er nou op doelt om gezonder te eten, meer te sporten, of te stoppen met roken: het blijft verleidelijk om terug te vallen in je oude gewoontes. Gelukkig houd je je met deze apps aan al je goede voornemens voor 2022.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Geef je productiviteit een boost

Productive apps goede voornemens 2022

We hebben allemaal weleens dagen waarop onze productiviteit op een laag pitje staat en we het liefst ongestoord in bed blijven liggen. Maar heb je hier langdurig last van, dan kan het geen kwaad om een app te downloaden die je een eindje op weg helpt. Dat is precies waar Productive voor is bedoeld.


kooptip

Productive helpt je om een gezonde routine op te bouwen. Je bepaalt zelf waar het om gaat: voldoende water drinken, sporten, slapen, lezen – de app is erop gebrand om nieuwe gewoontes en hobby’s te automatiseren (of juist oude opnieuw op te pakken). En denk je het uiteindelijk zelf te kunnen, dan stop of pauzeer je de desbetreffende ‘habit tracker’ gewoon.

Beschikbaarheid: gratis, verkrijgbaar in de App Store, biedt in-app aankopen.

De kalmte zelf

Calm apps goede voornemens 2022

Heb je jezelf uit de naad gewerkt het afgelopen jaar en ben je van plan om het rustig aan te doen in 2022? Dan ben je op zoek naar Calm.

Calm staat vol met geluidsfragmenten waar je helemaal zen van wordt. Ieder van deze meditatiesessies duurt 3 tot 25 minuten en heeft een eigen onderwerp – van stressvermindering en slechte gewoontes tot relaties. Hierdoor is Calm een luisterend oor voor al je problemen, al zijn er ook geluiden waar je gelijk door in slaap valt.

Beschikbaarheid: gratis, verkrijgbaar in de App Store, biedt in-app aankopen.

Gezonder eten

MyFitnessPal apps goede voornemens 2022

Pepernoten, chocoladeletters, taaitaai, musketkransjes, banketstaven, kerststol, Viennetta, oliebollen, champagne … en dan is het januari. Wil je meer grip op je eetgedrag krijgen, dan helpt MyFitnessPal je een eind op weg.

Met MyFitnessPal houd je precies bij hoe (on)gezond je eet, onder andere doordat je elke hap bijhoudt. Een greep uit de opties: bekijk hoeveel calorieën je inneemt, neem een kijkje in de wereldkeuken, en voeg eigen recepten toe om de voedingswaardes te checken.

Beschikbaarheid: gratis, verkrijgbaar in de App Store, biedt in-app aankopen.

Stoppen met roken

MyQuit Coach apps goede voornemens 2022

Stoppen met roken: voor de een is het een eitje, voor de ander kost het veel wilskracht. Wat je situatie ook is, een steuntje in de rug kan geen kwaad. Daarom stellen we je voor aan MyQuit Coach.

De app MyQuit Coach genereert een schema om je rookgedrag te verminderen. Hoe snel dit gaat, heb je zelf in handen. Je kunt er voor kiezen om ‘cold turkey’ te gaan door abrupt te stoppen, of je laat de app een stappenplan maken waarmee je je dagelijkse dosis nicotine steeds wat vermindert.

Daarnaast motiveert de app je om vol te houden. Niet alleen door naar je vooruitgang te kijken, maar ook door specifieke doelen te behalen in de app. Maar waar je waarschijnlijk het meest aan hebt, zijn je mede-stoppers. Via MyQuit Coach kun je namelijk contact zoeken met rokers die ook willen stoppen. Zo blijf je elkaar motiveren!

Beschikbaarheid: gratis, verkrijgbaar in de App Store, biedt in-app aankopen.

Meer sporten

We denken dat er weinig mensen zijn die ‘meer sporten’ niet op het lijstje van goede voornemens voor 2022 hebben staan, dus apps kunnen ook niet ontbreken. Maar het aantal apps die je meer lichaamsbeweging belooft, lijkt zeker net zo hoog te zijn. Hierdoor verschilt het per persoon welke app je voorkeur heeft. Ontdek daarom welke apps je ook zonder sportschool fit houden.