Terug naar Thuis sporten? Deze apps houden je fit zónder sportschool
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Thuis sporten? Deze apps houden je fit zónder sportschool

Door Koen van Ekeren18 maart 2020 12:402 min. leestijd0

Om fit te blijven, hoef je niet meerdere keren per week in de sportschool aan het ijzer te hangen. Ook met thuis sporten kun je er uitstekend voor zorgen dat je in shape blijft – zéker met een goede fitness app. Daarmee wordt je iPhone je een eigen personal trainer.

Thuis sporten apps

De App Store staat vol met fitness apps. Om je te helpen kiezen, lichten we onze favoriete (en gratis) fitness apps uit.

1. Virtuaym

fitness apps

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Een groot favoriet van ons is Virtuagym Met de app krijg je begeleiding van een 3D-geanimeerde personal trainer, die je precies laat zien hoe je de oefening uitvoert. Ideaal zijn de trainingsschema’s voor thuis. Ze zijn bijvoorbeeld gericht op het verbranden van calorieën, het trainen van de buikspieren, of het sterker maken van de rug. Voor de meeste trainingsschema’s zijn geen materialen nodig.

2. Full Control Bodyweight

fitness apps

Dat je uitstekend fit kunt blijven door met je eigen lichaamsgewicht te trainen, bewijst de app Full Control Bodyweight. Die trakteert je op meer dan 85 work-outs voor thuis. Je vindt ze in allerlei trainingsschema’s, waarmee je elke gewenste spiergroep aanspreekt. Aan de hand van een gifje laat de fitness-app haarfijn zien hoe je een oefening uitvoert. Handig is dat de schema’s zijn onderverdeeld in vier niveau’s, dus de app is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde gebruiker.

3. Nike Training club

thuis sporten apps

Ook de Nike Training Club staat vol met work-outs voor alle niveaus. Je kunt trainen met je lichaamsgewicht, maar je vindt er ook oefeningen voor als je thuis nog dumbells en andere gewichten hebt liggen. De oefeningen zijn gericht op je buikspieren, armen, schouders, bilspieren en benen, waarbij je de uitvoering in een gif ziet.

4. Sworkit

thuis sporten apps

Tot slot mag Sworkit niet ontbreken in de lijst. Die geeft de training die je nodig hebt in de tijd die je hebt. Er zijn honderden oefeningen en je kunt een fitness-schema samenstellen. De oefeningen zijn opgedeeld in verschillende categorieën, zoals cardio, kracht, stretch en yoga. En uiteraard word je begeleid met een video, zodat je zeker weet dat je de oefening op de juiste manier uitvoert.

iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar