Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Thuis sporten? Deze apps houden je fit zónder sportschool

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Nike Training Club


Lees verder na de advertentie

Om fit te blijven, hoef je niet meerdere keren per week in de sportschool aan het ijzer te hangen. Ook met thuis sporten kun je er uitstekend voor zorgen dat je in shape blijft – zéker met een goede fitness app. Daarmee wordt je iPhone je een eigen personal trainer.

Thuis sporten apps

De App Store staat vol met fitness apps. Om je te helpen kiezen, lichten we onze favoriete (en gratis) fitness apps uit.

1. Virtuaym

fitness apps

Een groot favoriet van ons is Virtuagym Met de app krijg je begeleiding van een 3D-geanimeerde personal trainer, die je precies laat zien hoe je de oefening uitvoert. Ideaal zijn de trainingsschema’s voor thuis. Ze zijn bijvoorbeeld gericht op het verbranden van calorieën, het trainen van de buikspieren, of het sterker maken van de rug. Voor de meeste trainingsschema’s zijn geen materialen nodig.

2. Full Control Bodyweight


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

fitness apps

Dat je uitstekend fit kunt blijven door met je eigen lichaamsgewicht te trainen, bewijst de app Full Control Bodyweight. Die trakteert je op meer dan 85 work-outs voor thuis. Je vindt ze in allerlei trainingsschema’s, waarmee je elke gewenste spiergroep aanspreekt. Aan de hand van een gifje laat de fitness-app haarfijn zien hoe je een oefening uitvoert. Handig is dat de schema’s zijn onderverdeeld in vier niveau’s, dus de app is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde gebruiker.

3. Nike Training club

thuis sporten apps

Ook de Nike Training Club staat vol met work-outs voor alle niveaus. Je kunt trainen met je lichaamsgewicht, maar je vindt er ook oefeningen voor als je thuis nog dumbells en andere gewichten hebt liggen. De oefeningen zijn gericht op je buikspieren, armen, schouders, bilspieren en benen, waarbij je de uitvoering in een gif ziet.

4. Sworkit

thuis sporten apps

Tot slot mag Sworkit niet ontbreken in de lijst. Die geeft de training die je nodig hebt in de tijd die je hebt. Er zijn honderden oefeningen en je kunt een fitness-schema samenstellen. De oefeningen zijn opgedeeld in verschillende categorieën, zoals cardio, kracht, stretch en yoga. En uiteraard word je begeleid met een video, zodat je zeker weet dat je de oefening op de juiste manier uitvoert.