Terug naar Angry Birds AR: Isle of Pigs
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Angry Birds AR: Isle of Pigs

Door Koen van Ekeren21 juni 2019 10:302 min. leestijd0

Het was zo’n tien jaar geleden een megahit: een spelletje waarin je chagrijnige vogeltjes katapulteert op groene ­varkentjes, die zich verzamelen op gammele bouwwerken. Nu probeert ontwikkelaar Rovio Angry Birds weer eens uit te melken – en dit keer vinden we de poging meer dan geslaagd.

Deze review komt uit iCreate 109.

iCreate 109
iCreate 109
iOS 13, macOS Catalina & iPadOS

Angry Birds AR: Isle of Pigs

Rovio combineert het bekende recept met iets nieuws: ­augmented reality. Wanneer je het spel opent, richt je de ­camera van je iPhone of iPad op een plat oppervlak en verschijnt het speelveld virtueel op bijvoorbeeld een tafel. Dit ziet er zo vloeiend en realistisch uit dat je bijna gelooft dat ze er echt zijn. Omdat het spel de nodige rekenkracht vereist, werkt het niet op elk iOS-toestel. Je hebt een iPhone 6s of nieuwer nodig, of een iPad uit 2017 of nieuwer.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

angry birds ar isle of pigs

De AR-game speel je zoals je dat een decennium terug ook deed. Met je wijsvinger bedien je de katapult om zoveel mogelijk biggen uit te schakelen en de levels worden steeds uitdagender. Maar terwijl je bij eerdere spellen de vogels vanuit één perspectief katapulteerde, heb je de hoeken nu voor het uitkiezen. Loop bijvoorbeeld om het spel heen, ga op de grond liggen of sta op je tenen om de vogels vanuit een ideale positie af te schieten. Het spel is volledig gratis, al moet je wel af en toe wat irritante reclames bekijken. Ook waren we snel door de veertig levels heen, maar Rovio belooft dat er meer zullen volgen. Gelukkig maar, want we zijn wéér verslaafd.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar