Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
reviews

Angry Birds AR: Isle of Pigs

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
angry birds ar isle of pigs


Lees verder na de advertentie

Het was zo’n tien jaar geleden een megahit: een spelletje waarin je chagrijnige vogeltjes katapulteert op groene ­varkentjes, die zich verzamelen op gammele bouwwerken. Nu probeert ontwikkelaar Rovio Angry Birds weer eens uit te melken – en dit keer vinden we de poging meer dan geslaagd.

Deze review komt uit iCreate 109.

Angry Birds AR: Isle of Pigs

Rovio combineert het bekende recept met iets nieuws: ­augmented reality. Wanneer je het spel opent, richt je de ­camera van je iPhone of iPad op een plat oppervlak en verschijnt het speelveld virtueel op bijvoorbeeld een tafel. Dit ziet er zo vloeiend en realistisch uit dat je bijna gelooft dat ze er echt zijn. Omdat het spel de nodige rekenkracht vereist, werkt het niet op elk iOS-toestel. Je hebt een iPhone 6s of nieuwer nodig, of een iPad uit 2017 of nieuwer.


kooptip

De AR-game speel je zoals je dat een decennium terug ook deed. Met je wijsvinger bedien je de katapult om zoveel mogelijk biggen uit te schakelen en de levels worden steeds uitdagender. Maar terwijl je bij eerdere spellen de vogels vanuit één perspectief katapulteerde, heb je de hoeken nu voor het uitkiezen. Loop bijvoorbeeld om het spel heen, ga op de grond liggen of sta op je tenen om de vogels vanuit een ideale positie af te schieten. Het spel is volledig gratis, al moet je wel af en toe wat irritante reclames bekijken. Ook waren we snel door de veertig levels heen, maar Rovio belooft dat er meer zullen volgen. Gelukkig maar, want we zijn wéér verslaafd.