Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

10 gratis Gezondheid-apps in iOS 8

Auteur: iCreate
0 reacties

Een van de nieuwe functies in iOS 8 is Gezondheid, een app waarin al je gezondheids- en fitnessgegevens worden verzameld. Er zijn steeds meer apps die deze functie ondersteunen, dus hoogste tijd om 10 gratis Gezondheid-apps uit te lichten.

Lees verder na de advertentie

Health in iOS 8

Hardlopen en fietsen

De meest populaire apps voor hardlopen en fietsen bieden inmiddels integratie met Gezondheid. RuntasticStrava en Nike+ Running (iPhone) zorgen er automatisch voor dat onder andere jouw gelopen/gereden afstand en verbrande calorieën in de Gezondheid-app worden opgenomen. Een andere populaire app, RunKeeper, is opmerkelijk genoeg nog niet bijgewerkt, maar de makers hebben beloofd binnenkort met ondersteuning voor Gezondheid te komen.

Update 28 november: ook RunKeeper ondersteunt nu Gezondheid.

kooptip

Fitness en workout

Natuurlijk is er meer dan hardlopen en fietsen. Eerder behandelden we al de 7 Minute Workout, waarbij je 12 oefeningen van ieder 30 seconden doet. Onze favoriet “Seven” biedt nog geen ondersteuning voor Gezondheid, maar de vergelijkbare app 7 Minute Workout (iPhone en iPad) wel. Als je nog meer inspiratie nodig hebt qua fitnessoefeningen, kijk dan eens naar DailyBurn (iPhone en iPad).

Een andere interessante app om je bewegingsactiviteiten bij te houden is UP by Jawbone (iPhone 5s, 6 of 6 Plus). Voor deze dienst was vroeger een polsbandje nodig, maar ook deze gratis variant meet je activiteiten, slaap en voeding. UP by Jawbone is daarmee een vrij complete health tracker, maar niet per se de beste aangezien losse apps ook prima werken.

Voeding

Bijhouden hoeveel calorieën je dagelijks binnenkrijgt? Dat zul je nog steeds zelf moeten doen, maar het wordt je wel erg makkelijk gemaakt met apps als MyFitnessPal (iPhone en iPad). Door de uitgebreide voedseldatabase is het een fluitje van een cent om je calorieën, vetten, eiwitten, koolhydraten enzovoort te registreren. Door de koppeling met Gezondheid kan MyFitnessPal ook je verbrande calorieën bijhouden.

Ook met Lifesum (iPhone en iPad) kun je je voeding én bewegingsactiviteiten bijhouden. Ook handig: ren (of fiets) je met RunKeeper, dan haalt Lifesum automatisch de data uit deze app.

Slapen

Neem je iPhone mee naar bed en je komt een heleboel te weten over je slaap. Nieuwkomer Sleep Better (van de makers van Runtastic) registreert je slaap en probeert je op het meest ideale moment te wekken. Eigenlijk precies hetzelfde als Sleep Cycle (ook Gezondheid-ondersteuning) al vijf jaar doet, al kost die app wel € 0,89. Maar gezien de functies heeft Sleep Cycle dan toch onze voorkeur.