Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Deze onmisbare AirTag-optie komt eindelijk ook naar de Mac!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple AirTag


Lees verder na de advertentie

AirTags kwijt? Binnenkort kun je ze ook ‘pingen’ vanaf je Mac. Dat blijkt uit de nieuwste bèta van macOS Ventura 13.1 – we verwachten dat je deze update dit jaar nog kunt downloaden.

Zoek mijn Mac: AirTag pingen

Nieuw in Zoek mijn Mac: AirTag pingen

Ben je de AirTag kwijt en weet je zeker dat-ie ergens in de buurt is, dan kun je er een geluid op afspelen. Zo vind je hem gemakkelijker terug. Dat ‘pingen’ van je AirTag doe je via de app Zoek mijn, maar tot nu toe werkt dat alleen op de iPhone, iPad en Apple Watch.

Binnenkort, als de nieuwe versie van macOS Ventura verschijnt, komt deze optie ook naar de Zoek mijn-app op de Mac. Je gaat dan naar het tabblad ‘Objecten’, klikt je AirTag aan op de kaart en klikt dan op het i’tje. Vervolgens klik je op ‘Speel geluid af’. Op soortgelijke wijze kun je nu al je andere apparaten geluid laten maken.


kooptip

Ook objecten met een ingebouwde AirTag kun je in het vervolg op deze manier pingen. Het gaat dan bijvoorbeeld om Belkins Soundform True Wireless Earbuds en de Chipolo One Spot (een Tile-achtige bluetooth-tracker).

Maar deze functie missen we nog steeds

Heb je Delen met gezin geactiveerd, dan verschijnen de Apple-apparaten van je gezinsleden ook in de app Zoek mijn. Zo kun jij ook meehelpen met het terugvinden van bijvoorbeeld een verloren iPhone. Maar … de AirTags van gezinsleden zijn vreemd genoeg niet zichtbaar. We hopen nog steeds op een update die dit oplost, maar helaas is daar nog altijd geen zicht op.

Dit vind je misschien ook interessant

Apple AirTag: koffer in de gaten houden in de drukte op Schiphol

Hoe ik mijn AirTag kapot maakte (én weer repareerde)

22 creatieve manieren om een AirTag te gebruiken(voor abonnees)

Wil je wekelijks Apple-nieuws ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac