Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Waar is mijn fiets?’ Zoek mijn-app nu ook voor andere merken

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Zoek mijn objecten


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de Zoek mijn-app vernieuwd. Voortaan kun je met deze app ook spullen terugvinden waar geen Apple-labeltje op prijkt.

Zoek mijn uitgebreid

Van je iPhone tot je Mac tot je AirPods: dankzij de app Zoek mijn weet je altijd precies waar je Apple-apparaten gebleven zijn. En vanaf nu kun je er ook apparaten die niet van Apple zijn mee traceren. Fabrikanten moeten hiervoor wel de benodigde ondersteuning inbouwen.

Aanvankelijk werd gedacht dat de vernieuwde app onderdeel zou zijn van iOS 14.5 dat binnenkort moet verschijnen. Maar opvallend genoeg hoef je geen update uit te voeren. Als je iOS 14.3 of hoger hebt, zie je de vernieuwingen meteen: open je de app Zoek mijn, dan tref je daarin een nieuw tabblad: Objecten. (Zie je het tabblad nog niet? Apple rolt vernieuwingen vaak beetje bij beetje uit – mogelijk moet je nog even geduld hebben.)

Objecten traceren

Via het nieuwe Objecten-tabblad kun je ondersteunde accessoires van derde partijen traceren. Die maken voortaan gebruik van het Zoek mijn-netwerk, dat inmiddels bestaat uit honderden miljoenen Apple-apparaten. Die pikken dan het signaal door van een ondersteund object, zodat jij weet waar het verloren voorwerp ongeveer gebleven is.


kooptip

Om een object toe te voegen, tik je in Zoek mijn onder het tabblad Objecten op ‘Voeg object toe’. Daarnaast volg je de instructies die bij je Zoek mijn-accessoire zitten. Als het object is toegevoegd, zie je het op de plattegrond. Je kunt het dan traceren, er een geluidje op laten afspelen, de Verloren-modus aanzetten en een seintje krijgen als het gevonden is.

Met welke accessoires werkt het?

Chipolo

Fabrikanten moeten ondersteuning voor Zoek mijn zelf inbouwen. Hiervoor moeten ze voldoen aan de strenge eisen van Apple. Producten krijgen een labeltje met daarop de tekst ‘Works with Apple Find My’ en maken deel uit van het Made for iPhone.

De eerste Zoek mijn-accessoires zijn ook al aangekondigd. Het gaat om de volgende drie producten:

  • De S3- en X3-fietsen van VanMoof
  • Belkins Soundform True Wireless Earbuds
  • Chipolo One Spot (een soort Tile-achtige bluetooth-tracker).

Het is natuurlijk de bedoeling dat daar in de toekomst nog veel meer bij komt.

En de AirTags?

Ondertussen is het nog altijd wachten op Apple’s eigen bluetooth tracker, de AirTag. Hier wordt al jaren over gespeculeerd. Aanvankelijk werd ook gedacht dat de veranderingen die nu in Zoek mijn zijn doorgevoerd, speciaal voor de AirTag waren bedoeld. Rondom die AirTag blijft het echter angstvallig stil tot nu toe.

Bron: Apple