Terug naar ‘Waar is mijn fiets?’ Zoek mijn-app nu ook voor andere merken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Waar is mijn fiets?’ Zoek mijn-app nu ook voor andere merken

Door Laura Grootaarts8 april 2021 09:413 min. leestijd0

Apple heeft de Zoek mijn-app vernieuwd. Voortaan kun je met deze app ook spullen terugvinden waar geen Apple-labeltje op prijkt.

Apple Zoek mijn objecten

Zoek mijn uitgebreid

Van je iPhone tot je Mac tot je AirPods: dankzij de app Zoek mijn weet je altijd precies waar je Apple-apparaten gebleven zijn. En vanaf nu kun je er ook apparaten die niet van Apple zijn mee traceren. Fabrikanten moeten hiervoor wel de benodigde ondersteuning inbouwen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Aanvankelijk werd gedacht dat de vernieuwde app onderdeel zou zijn van iOS 14.5 dat binnenkort moet verschijnen. Maar opvallend genoeg hoef je geen update uit te voeren. Als je iOS 14.3 of hoger hebt, zie je de vernieuwingen meteen: open je de app Zoek mijn, dan tref je daarin een nieuw tabblad: Objecten. (Zie je het tabblad nog niet? Apple rolt vernieuwingen vaak beetje bij beetje uit – mogelijk moet je nog even geduld hebben.)

Objecten traceren

Via het nieuwe Objecten-tabblad kun je ondersteunde accessoires van derde partijen traceren. Die maken voortaan gebruik van het Zoek mijn-netwerk, dat inmiddels bestaat uit honderden miljoenen Apple-apparaten. Die pikken dan het signaal door van een ondersteund object, zodat jij weet waar het verloren voorwerp ongeveer gebleven is.

Om een object toe te voegen, tik je in Zoek mijn onder het tabblad Objecten op ‘Voeg object toe’. Daarnaast volg je de instructies die bij je Zoek mijn-accessoire zitten. Als het object is toegevoegd, zie je het op de plattegrond. Je kunt het dan traceren, er een geluidje op laten afspelen, de Verloren-modus aanzetten en een seintje krijgen als het gevonden is.

Met welke accessoires werkt het?

Chipolo

Fabrikanten moeten ondersteuning voor Zoek mijn zelf inbouwen. Hiervoor moeten ze voldoen aan de strenge eisen van Apple. Producten krijgen een labeltje met daarop de tekst ‘Works with Apple Find My’ en maken deel uit van het Made for iPhone.

De eerste Zoek mijn-accessoires zijn ook al aangekondigd. Het gaat om de volgende drie producten:

  • De S3- en X3-fietsen van VanMoof
  • Belkins Soundform True Wireless Earbuds
  • Chipolo One Spot (een soort Tile-achtige bluetooth-tracker).

Het is natuurlijk de bedoeling dat daar in de toekomst nog veel meer bij komt.

En de AirTags?

Ondertussen is het nog altijd wachten op Apple’s eigen bluetooth tracker, de AirTag. Hier wordt al jaren over gespeculeerd. Aanvankelijk werd ook gedacht dat de veranderingen die nu in Zoek mijn zijn doorgevoerd, speciaal voor de AirTag waren bedoeld. Rondom die AirTag blijft het echter angstvallig stil tot nu toe.

Bron: Apple

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirTags
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar