Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 14.3 is uit – met meerdere nieuwe functies!

Auteur: Sven Lamers
12 reacties
iOS 14.3


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist iOS 14.3 en iPadOS 14.3 uitgebracht. Deze nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem brengt ondersteuning voor de AirPods Max-koptelefoon die Apple recent heeft aangekondigd. Daarnaast zitten er echter een hoop andere kleine verbeteringen in iOS 14.3. Dit moet je weten.

Beter met Opdrachten

Interessant is dat iOS 14.3 beter werkt met aangepaste app-iconen. Zet je via Opdrachten een snelkoppeling op het scherm? Dan wordt die voortaan rechtstreeks geopend, en niet meer via Opdrachten. Als je ooit je app-iconen hebt aangepast, dan weet je hoe fijn dit is. Je ziet nog wel even een strook van de app Opdrachten boven in beeld verschijnen, maar het proces verloopt nu veel soepeler en sneller. Ook kun je met Opdrachten nu de achtergrond van je apparaat aanpassen aan de tijd van de dag.

Apple ProRAW

iPhone 12 Pro-bezitters kunnen in de nieuwe iOS-versie foto’s maken in het nieuwe Apple ProRAW-formaat. Dit is ontworpen voor wie graag in RAW fotografeert, maar ook wil profiteren van camerasoftware van Apple, zoals ruisonderdrukking en multiframe-beeldbewerking. Je schakelt ProRAW in via de Instellingen-app, bij ‘Camera’. Bij het fotograferen verschijnt dan in de rechterbovenhoek van een RAW-schakelaar. Hier kun je op tikken om deze snel uit of in te schakelen. Zorg dat je over genoeg opslag beschikt, want foto’s in ProRAW zijn ongeveer 25 MB groot.

Nog meer vernieuwingen

In iOS 14.3 kun je kiezen voor een nieuwe standaardzoekmachine: Ecosia. Om de standaard zoekmachine te veranderen, zorg je dat je de app hebt geïnstalleerd. Open vervolgens de Instellingen-app, tik op de naam van de betreffende app en kies ‘Zoekmachine’. Leuk voor mensen met een smart home is dat de Woning-app je nu waarschuwt als accessoires een software-update hebben. Deze vernieuwingen noemt Apple in de release-notes:

  • Ondersteuning voor de AirPods Max.
  • Apple ProRAW voor de iPhone 12 Pro.
  • Ondersteuning voor Apple Fitness+ (de dienst is nog niet beschikbaar in Nederland).
  • Privacyinformatie in de App Store.
  • Andere functies en probleemoplossingen voor de iPhone.

iOS 14.3 downloaden


kooptip

iOS 14.3 en iPadOS 14.3 downloaden is gratis. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het installeren op je iPhone of iPad. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of dat je iPhone of iPad aan de stroom hangt.