Terug naar Zelf je iPhone scherm of batterij vervangen: durf jij het aan?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zelf je iPhone scherm of batterij vervangen: durf jij het aan?

Door Ward Edema23 november 2021 13:002 min. leestijd2

Apple gaat onderdelen en instructies leveren om zelf je iPhone scherm of batterij te vervangen – maar willen mensen dat wel?

Zelf iPhone scherm vervangen

Apple Self Service

Tot onze verrassing kondigde Apple vorige week het Apple Self Service-programma aan. Hiermee wordt het repareren van je eigen iPhone mogelijk, doordat Apple onderdelen en instructies gaat leveren om dit te doen.

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

• Abonnement met inruilgarantie
• Profiteer van lage maandlasten

Het programma start begin 2022 en zal beginnen bij de basisonderdelen van de iPhone 12 en iPhone 13: het display, de batterij en de camera. Dit zal later worden uitgebreid naar (M1) Macs.

Zelf iPhone scherm of batterij vervangen?

Zelf je iPhone repareren klinkt als een mooie optie om onder de hoge kosten van de Apple Store of een Apple Authorized Service Provider uit te komen. Maar het brengt ook risico’s met zich mee. Het is momenteel nog onbekend wat zo’n reparatie doet met je garantie, maar de kans is groot dat deze komt te vervallen. En is het niet te veel gedoe voor de meeste mensen?

Wij hebben in een poll op Twitter gevraagd wat onze lezers van plan zijn: zelf de iPhone repareren, of toch gewoon naar een reparatiepunt gaan. Hier kwam uit dat maar liefst 55%, dus een kleine meerderheid, het aandurft om zelf de iPhone te repareren.

Opvallend

Wat ons opvalt aan de reacties op de poll, is dat deze vrijwel gelijk zijn aan die van techwebsite 9to5mac. Daar stemde 55% voor het zelf repareren van de iPhone, en 43% voor reparatie door professionals.

Daarmee lijkt het dus dat de meeste mensen het wel zien zitten om de eigen iPhone te repareren. Echter geldt voor zowel iCreate als 9to5mac dat de meeste stemmers echte Apple-liefhebbers zijn, en dus niet de ‘gemiddelde iPhone-gebruiker’.

En jij?

Hoe sta jij hier tegenover? Ben je bereid om je eigen iPhone te repareren met onderdelen en instructies van Apple, of ga je toch liever naar een reparatiepunt? Laat het ons weten in de reacties.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Ik heb enkele jaren geleden op een afstandje gezien, hoe een vakman mijn iPhone 6 een nieuwe accu gaf. Ik kon erop wachten, en die 50 euro was mèt de accu. Nee, zo’n reparatie laat ik liever aan de vakman (en diens gereedschap) over.

Jos Schnitzler
Lezer
Jos Schnitzler

Ja, zonder problemen. Deed dit al eerder m.b.v. een online video-instructie. Rust, zorgvuldigheid, geconcentreerde aandacht, enig inzicht, durf en het juiste gereedschap zijn nodig.
Apple zou eigenlijk ook eens moeten gaan denken over een eenvoudige opbouw van een iPhone, zoals bijv. Fairphone dat doet.