Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zelf je iPhone scherm of batterij vervangen: durf jij het aan?

Auteur: Ward Edema
2 reacties
Zelf iPhone scherm vervangen


Lees verder na de advertentie

Apple gaat onderdelen en instructies leveren om zelf je iPhone scherm of batterij te vervangen – maar willen mensen dat wel?

Apple Self Service

Tot onze verrassing kondigde Apple vorige week het Apple Self Service-programma aan. Hiermee wordt het repareren van je eigen iPhone mogelijk, doordat Apple onderdelen en instructies gaat leveren om dit te doen.

Het programma start begin 2022 en zal beginnen bij de basisonderdelen van de iPhone 12 en iPhone 13: het display, de batterij en de camera. Dit zal later worden uitgebreid naar (M1) Macs.

Zelf iPhone scherm of batterij vervangen?

Zelf je iPhone repareren klinkt als een mooie optie om onder de hoge kosten van de Apple Store of een Apple Authorized Service Provider uit te komen. Maar het brengt ook risico’s met zich mee. Het is momenteel nog onbekend wat zo’n reparatie doet met je garantie, maar de kans is groot dat deze komt te vervallen. En is het niet te veel gedoe voor de meeste mensen?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wij hebben in een poll op Twitter gevraagd wat onze lezers van plan zijn: zelf de iPhone repareren, of toch gewoon naar een reparatiepunt gaan. Hier kwam uit dat maar liefst 55%, dus een kleine meerderheid, het aandurft om zelf de iPhone te repareren.

Opvallend

Wat ons opvalt aan de reacties op de poll, is dat deze vrijwel gelijk zijn aan die van techwebsite 9to5mac. Daar stemde 55% voor het zelf repareren van de iPhone, en 43% voor reparatie door professionals.

Daarmee lijkt het dus dat de meeste mensen het wel zien zitten om de eigen iPhone te repareren. Echter geldt voor zowel iCreate als 9to5mac dat de meeste stemmers echte Apple-liefhebbers zijn, en dus niet de ‘gemiddelde iPhone-gebruiker’.

En jij?

Hoe sta jij hier tegenover? Ben je bereid om je eigen iPhone te repareren met onderdelen en instructies van Apple, of ga je toch liever naar een reparatiepunt? Laat het ons weten in de reacties.