Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zelf je iPhone repareren? Apple gaat je helpen!

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Zelf iPhone repareren


Lees verder na de advertentie

Die zagen we niet aankomen: Apple introduceert het Self Service-programma, waardoor je zelf je iPhone kunt repareren met instructies en originele onderdelen van Apple.

Zelf iPhone repareren

Right to repair: zelf je iPhone repareren

Al jaren wordt er flink geklaagd vanuit de zogenaamde ‘right to repair’-beweging dat Apple meer zou moeten doen om reparaties van hun apparaten mogelijk te maken. Momenteel is het zelf uitvoeren van reparaties lastig, doordat originele onderdelen niet los te koop zijn en er geen officiele documentatie beschikbaar is om dit te doen.

Bovendien is de wens van Apple om al z’n producten zo dun mogelijk te maken niet bevorderlijk geweest voor de ‘repairability’ van iPhones, iPads en Macs. Daarbij lijkt alleen de nieuwe MacBook Pro 2021 een uitzondering, die weer wat stappen in de juiste richting heeft gezet.

Apple Self Service


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Nu verrast Apple eigenlijk iedereen door het aankondigen van het ‘Self Service’-programma. Hiermee worden originele Apple-onderdelen, tools en handleidingen beschikbaar voor iedereen, waardoor je zelf je eigen Apple-apparaten kan repareren.

Dit programma zal in het begin vooral gericht zijn op de iPhone: eerst worden dan ook alleen de iPhone 12 en iPhone 13 ondersteund. Instructies en onderdelen voor het repareren van het display, de batterij en de camera van de iPhone krijgen de primeur.

Het Self Service-programma start al in het begin van 2022. De losse onderdelen komen beschikbaar in een speciale Online Store voor Self Service.

Niet voor iedereen

Apple waarschuwt wel dat technische kennis en ervaring benodigd zijn om reparaties goed uit te kunnen voeren. Daardoor is reparatie via Apple, of een Apple Authorized Service Provider zoals Amac, nog steeds het advies voor de meeste gebruikers.

Met Apple’s aandacht voor duurzaamheid viel het altijd al op dat reparaties zo lastig uit te voeren waren. Wat dat betreft zet Apple hier een grote stap om de daad bij het woord te voegen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Apple