Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws WhatsApp

WhatsApp krijgt zelfvernietigende audioberichten: hierom is dat handig

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
WhatsApp zelfvernietigende audioberichten

In de bèta-versie van WhatsApp is een nieuwe functie opgedoken: zelfvernietigende audioberichten. Wat heb je daar precies aan en wanneer kan iedereen ze sturen?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

WhatsApp zelfvernietigende audioberichten

Mèta (het bedrijf achter diensten als Facebook en Instagram) is op dreef, want het kondigt de laatste tijd steeds meer nieuwe functies aan. Zo kun je sinds kort foto’s in HD-kwaliteit versturen, en je scherm delen tijdens een videogesprek. En er wordt ook hard aan een WhatsApp iPad-app gewerkt.

kooptip

Sinds vannacht zijn er zelfs zelfvernietigende audioberichten, zo schrijft de website WABetaInfo. Stuur je een audiobericht en geef je aan dat de ontvanger hem maar één keer mag beluisteren, dan wordt het fragment verwijderd zodra diegene het heeft afgespeeld. Handig als je wat gegevens of belangrijke informatie door wilt sturen en niet wilt dat dit voor eeuwig in de chat blijft staan. De functie komt dus eigenlijk op hetzelfde neer als ‘Eenmalige weergave’, waarbij iemand een foto of filmpje één keer mag bekijken voordat hij verdwijnt.

Hieronder zie je hoe de zelfvernietigende audioberichten eruit komen te zien. In het plaatje links zie je een eentje naast ‘Voice Message’, dat aangeeft dat het audiobericht maar eenmalig te beluisteren is. En in het plaatje rechts zie je dat het audiobericht grijs is, wat betekent dat de ontvanger hem heeft beluisterd en dit niet nogmaals kan doen.

WhatsApp zelfvernietigende audioberichten

Release?

De zelfvernietigende audioberichten zijn momenteel alleen beschikbaar in de bèta-versie van WhatsApp. En om die op je iPhone te gebruiken, heb je de app TestFlight nodig. Maar het is vrijwel onmogelijk om een uitnodiging voor de bèta te krijgen. En zelfs als het je wel lukt, is het überhaupt de vraag of je de zelfvernietigende audioberichten kunt gebruiken, want nog niet alle bèta-testers hebben hier toegang tot gekregen.

Wanneer de officiële release is? Niemand durft het te zeggen, ook WABetaInfo niet. Maar gezien nog niet alle bèta-gebruikers toegang hebben en de functie nu nog in een testfase zit, zal het vast nog even duren. Maar tot die tijd zijn we nog druk met andere nieuwe WhatsApp-functies.