Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

WhatsApp scherm delen: zo werkt deze nieuwe functie

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
WhatsApp scherm delen

WhatsApp is op dreef, want de app heeft recent wéér een nieuwe functie geïntroduceerd: je scherm delen tijdens een videogesprek. Maar wat heb je eraan? En hoe werkt het precies?

Lees verder na de advertentie

Nieuwe functie

Even gauw je iPhone voor iemands neus houden om iets leuks of belangrijks te laten zien: dat is nogal lastig tijdens een videogesprek. De nieuwe functie lost dit probleem gelukkig op. Door het scherm van je iPhone te delen in WhatsApp, kan degene waarmee je belt namelijk precies meekijken met wat er op je iPhone gebeurt. Zo kun je je vakantiekiekjes laten zien, uitleggen hoe een functie werkt of samen een belangrijk bericht lezen.

Maar let wel op, want je wilt niet dat de ander zomaar je berichtjes, e-mails of geheime foto’s kan zien. Ook de meldingen die je tijdens WhatsApp-scherm delen krijgt, kan de ander zien – al kun je notificaties tijdelijk verbergen door de focus ‘Niet storen’ te activeren. Kijk in ieder geval uit waar je op tikt en wat je deelt!

Om de functie te gebruiken, heb je wel de nieuwste versie van WhatsApp nodig: versie 2.23.14.82. Welke versie je hebt, controleer je via ‘Instellingen>Hulp’. Staat hier een andere versie? Navigeer dan naar de App Store, tik rechtsboven op je profielicoon en scrol naar beneden. Tik dan naast WhatsApp op ‘Werk bij’, of werk meteen al je andere apps bij met ‘Werk alle bij’.

kooptip

WhatsApp scherm delen

Het voorwerk is af – tijd om de nieuwe functie te gebruiken! Zo kun je in WhatsApp je scherm delen tijdens een videogesprek:

  • Open de WhatsApp-app op je iPhone.
  • Kies een van je contacten uit en begin daar een videogesprek mee.
  • Onder in het scherm zie je een icoontje met daarin een poppetje en een smartphone: tik hierop.
  • Bevestig dat je je scherm wilt delen met ‘Start uitzending’.

De ander ziet nu precies wat er op je scherm gebeurt. Je kunt ervoor kiezen om in WhatsApp te blijven, maar je kunt de app ook afsluiten en een andere app openen – de ander ziet het allemaal. Is het op een gegeven moment wel genoeg geweest? Om het delen van je scherm te stoppen, tik je op ‘Stop uitzending’.

Meer over WhatsApp

WhatsApp komt regelmatig met nieuwe functies – en er zitten echt wel onmisbare pareltjes tussen. Kijk maar naar de volgende artikelen:

Wil je ook wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws en handige tips? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!