Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

WhatsApp introduceert vandaag een grote nieuwe functie

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
WhatsApp Avatars


Lees verder na de advertentie

WhatsApp rolt momenteel iets nieuws uit: Avatars. Het zijn cartoonachtige, aanpasbare plaatjes die je kunt instellen als profielfoto. Verzenden als sticker kan ook, waarbij je de keuze hebt uit 36 varianten.

WhatsApp Avatars

Dankzij bèta’s wisten we al dat de Avatars eraan zaten te komen, maar nu heeft de populaire berichtendienst de functie zelf officieel aangekondigd. Avatars zijn virtuele personages die je zelf een bepaald uiterlijk geeft, vergelijkbaar met de Memoji van Apple.

Het Facebook-moederbedrijf Meta introduceerde Avatars al bij Messenger en Instagram, maar vanaf vandaag kun je ze ook in WhatsApp gebruiken. De avatars zijn in te stellen als profielfoto, waarmee het een privacyvriendelijk alternatief is voor een echte foto.

Avatars instellen


kooptip

Volgens WhatsApp kunnen ‘alle gebruikers’ vanaf vandaag met Avatars aan de slag, dus het lijkt om zowel Android als iOS te gaan. Om te zien of de functie al naar jouw iPhone is uitgerold, doe je het volgende:

  1. Open WhatsApp en tik rechtsonder op ‘Instellingen’;
  2. Controleer of je onder je profielfoto de optie ‘Avatars’ ziet staan en tik erop.

Doorloop de stappen om je eigen avatar te maken. Volgens Meta zijn er ‘miljarden’ combinaties om je digitale versie van jezelf te maken. Kies bijvoorbeeld uit de verschillende outfits, kapsels, gezichtsvormen, brillen, gezichtsbeharing, hoofddeksels en meer.

Voor WhatsApp is dit nog maar het begin, want het bedrijf belooft met ‘stijlverbeteringen’ te komen. Deze omvatten verbeteringen in de belichting, schaduw en haartexturen om avatars ‘nóg beter te maken’.

‘Een avatar sturen is zo gepiept en is bovendien een hele leuke manier om je vrienden en familie te laten weten hoe je je voelt. Het is ook ideaal om jezelf te laten zien zonder echte foto, zodat je je privacy kunt waarborgen’, schrijft WhatsApp in haar blog.

Avatar als profielfoto gebruiken

Als je toegang hebt tot Avatars kun je het virtuele plaatje instellen als profielfoto. Zo doe je dat:

  1. Tik in WhatsApp rechtsonder op ‘Instellingen’;
  2. Tik op je profielfoto;
  3. Tik op ‘Bewerk’;
  4. Kies voor de optie ‘Gebruik avatar’.