Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Op WhatsApp jezelf appen? Vanaf nu kan het eindelijk – en zo werkt het

Auteur: Ward Edema
0 reacties
WhatsApp bericht jezelf

Op WhatsApp jezelf appen was nogal omslachtig, maar dankzij een nieuwe update is het nu eindelijk zo gepiept.

Op WhatsApp jezelf appen

Je komt maar al te vaak in de situatie dat je even iets naar jezelf moet sturen, bijvoorbeeld omdat je het nodig hebt op een ander apparaat. Die ene foto, dat ene document, of dat ene bestand … en hoewel het naar jezelf sturen via de mail een optie is, zou het véél handiger zijn om het naar jezelf te kunnen appen op WhatsApp. Want mail en grote bestanden gaan vaak niet goed samen.

Helaas heeft WhatsApp het naar jezelf appen jarenlang nogal lastig gemaakt. Het kón wel – meer daarover lees je hieronder – maar het was wel nogal omslachtig. Nu is er echter goed nieuws: in een nieuwste versie van WhatsApp is het ein-de-lijk mogelijk om op een gemakkelijke manier jezelf te appen.

Op WhatsApp jezelf appen: zo doe je dat

WhatsApp jezelf appen

Het naar jezelf appen is zo gepiept. Zorg er eerst voor dat je de nieuwste versie van de app (2.23.1.75 of hoger) hebt: open WhatsApp in de App Store en tik op ‘Werk bij’. Open daarna WhatsApp, en tik op het knopje rechtsboven om een contact te selecteren. Daar verschijnt jouw naam nu ook in de lijst! Om duidelijk te maken dat het om jezelf gaat, staat er ‘U’ achter je naam. Tik erop, en stuur je eerste bericht naar jezelf.

Je kunt op deze manier snel linkjes, bestanden of foto’s in een chat met jezelf ploffen zodat je er later bij kunt, bijvoorbeeld via WhatsApp Web op je computer of iPad. Of juist andersom, om bestanden van je PC op je iPhone te zetten. Handig! Alle opties werken zoals je gewend bent, zelfs een poll maken. Maar of dat nu zo handig is in je eentje …

En zónder update?

WhatsApp jezelf appen

De WhatsApp-update die de functie toevoegt is dus nu uit, maar misschien is hij voor jou niet beschikbaar omdat je een verouderd toestel hebt. Via een omweg is het dan ook mogelijk om jezelf te appen. Zo werkt dat:

  1. Open WhatsApp
  2. Tik op het schrijfblokje rechtsboven, en dan op ‘Nieuwe groep’.
  3. Voeg ten minste één contact toe, en tik op ‘Volgende’.
  4. Kies je eigen naam als groepsnaam, en selecteer een foto van jezelf. Tik dan op ‘Maak’.
  5. Verwijder nu het andere contact uit de groep. Dit doe je door in de groep bovenaan op de groepsnaam te tikken (in dit geval jouw naam), en daar onderaan de andere ‘deelnemer’ weg te halen.

Je hebt nu een groep waar alleen jij deel van uitmaakt. Dit werkt dus in theorie hetzelfde als de functie die WhatsApp toe heeft gevoegd – maar dan gewoon wat onhandiger.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Meer WhatsApp-tips

Wil je meer tips voor WhatsApp? Bekijk dan onze andere artikelen:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: WABetaInfo