Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van


Lees verder na de advertentie

Welke iPhone komt uit in 2023? Als je benieuwd bent naar de nieuwe iPhone-modellen die Apple dit jaar zal uitbrengen en de verwachte release-datum, lees dan vooral verder. In deze vooruitblik praten we je bij over de nieuwste ontwikkelingen en vernieuwingen die je kunt verwachten van de aankomende iPhone-modellen.

Welke iPhone komt uit in 2023?

Dit jaar verwachten we de iPhone 15 en die verschijnt in vier verschillende varianten. Vorig jaar verschenen er vijf modellen – toen bracht Apple naast de vier iPhone 14-modellen ook nog een iPhone SE 2022 uit. Maar volgens de laatste geruchten hoef je daar dit jaar niet op te rekenen: waarschijnlijk moeten we wachten tot het voorjaar van 2024 – als-ie überhaupt nog komt.

iPhone 15: vier modellen om uit te kiezen

De iPhone 15 wordt het nieuwe vlaggenschip van Apple, en hij verschijnt in dezelfde vier varianten als de iPhone 14. Dit is het kwartet dat je mag verwachten, inclusief de schermformaten – en ook daarin is er geen verandering ten opzichte van de iPhone 14:

Eerst waren er nog geruchten over de iPhone 15 Ultra, die zou dan in de plaats komen van de Pro Max. Want er is tegenwoordig ook een Apple Watch Ultra, en een M1 Ultra-chip. Maar als er een Ultra-iPhone komt, is dat waarschijnlijk pas in 2024.

Wat zijn de opvallendste vernieuwingen?

  • Een nieuw design, nu weer met gebogen in plaats van vlakke randen. De randen rondom het scherm worden een stuk smaller.
  • Een usb-c-poort in plaats van een Lightning-poort (een eis vanuit de EU).
  • Een periscooplens waarmee je veel verder kunt inzoomen, mogelijks zelfs tot 10x. Dit is waarschijnlijk exclusief voor het duurdere model.
  • Vrijwel onverwoestbare solid state-knoppen, die je de illusie geven dat je ze indrukt.
  • Een verbeterde A17-chip.

Wanneer komt iPhone 15 uit?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De iPhone 15 release date is nog niet bekend, maar doorgaans wordt de nieuwe iPhone aangekondigd in september. Alle vier de nieuwe modellen worden tegelijk aangekondigd en liggen al snel daarna in de winkels. Meestal is dat ook nog in september, maar mogelijk gaan niet alle modellen tegelijkertijd in de verkoop. Zo moesten we in 2022 zo’n drie weken wachten op de iPhone 14 Plus.

Bonus: ook een iPhone 14 in nieuwe kleur?

Het is sinds de iPhone 12 een beetje een traditie geworden: ongeveer een halfjaar na release, komt de iPhone in een nieuwe kleur uit. Bij de iPhone 12 was dat paars. De iPhone 13 verscheen in groen, en de iPhone 13 Pro in ‘Alpine groen’. We verwachten daarom dit voorjaar ook wel een aanvulling op de huidige iPhone 14 kleuren. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de iPhone? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!