Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

watchOS 9: deze 5 functies hield Apple geheim

Auteur: Ward Edema
0 reacties
watchOS 9 doggo


Lees verder na de advertentie

Er zitten veel meer nieuwe functies in watchOS 9 dan je verwacht: deze watchOS 9 functies heeft Apple niet genoemd tijdens de keynote.

1. watchOS 9 functies: betere notificaties

watchOS 9 notificaties

De notificaties van de Apple Watch zijn eigenlijk al sinds het begin hetzelfde: ze nemen altijd je gehele scherm over. Dit is handig als je je pols optilt om een notificatie te bekijken, maar minder fijn als je net de Watch aan het gebruiken bent. Nu wordt dat een stuk beter: op het moment dat je op je Watch bezig bent, komen notificaties net als in iOS subtiel als een strookje binnen.

2. Honey, I shrunk the Siri

watchOS 9 Siri


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Dit is een beetje hetzelfde verhaal als de notificaties: Siri neemt je gehele scherm over wanneer je ‘m activeert. Vooral als dit per ongeluk gebeurt, kan dit best onhandig zijn. In watchOS 9 ziet Siri er net zo uit als op je iPhone, met een klein bolletje aan de onderkant van het scherm.

3. Rood nachtklokje

watchOS 9 Nachtklokmodus

De nachtklokmodus van de Apple Watch is misschien wel één van de handigste functies van Apple’s horloge. Hang hem aan de lader, zet hem naast je bed, en hij licht op wanneer je op je nachtkastje tikt. In watchOS 9 zie je in de nachtklokmodus nu de batterijstatus wat duidelijker: de klok kleurt dan rood.

4. Tekstgrootte aanpassen

watchOS 9 tekstgrootte

In watchOS was het al mogelijk om de grootte van de tekst in apps aan te passen, maar nu is die optie flink uitgebreid. Zo zijn er nu negen groottes – dit waren er zes – en kun je de tekstgrootte gemakkelijk instellen via het Bedieningspaneel onderaan het scherm. Zo hoef je dus niet iedere keer naar Instellingen.

5. Huisdierportret

Heb je een hond of kat, en wil je ‘m graag op je klok hebben? Dat kan nu: de Portret-wijzerplaat ondersteunt nu naast menselijke gezichten ook de schattige snuit van je huisdier.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: iDropNews