Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Apple brengt watchOS 5 uit: dit is er nieuw

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
 watchOS 5 walkie talkie


Lees verder na de advertentie

Apple heeft naast iOS 12 voor iPhone & iPad vanavond ook watchOS 5 uitgebracht. Dit is het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch. Hoe kun je watchOS 5 downloaden? En wat is er nieuw? Je leest het hier.

watchOS 5 downloaden: zo werkt het

Om watchOS 5 te kunnen downloaden, moet je eerst je iPhone bijwerken naar iOS 12. Lees daarover ook ons artikel iOS 12 is uit! Dit moet je weten.

Bijwerken doe je vervolgens in de Watch-app, op je iPhone:

  • Open het tabblad Mijn Watch
  • Tik op software-update.

Mogelijk wordt hierbij de toegangscode van je iPhone of Watch gevraagd – zorg ervoor dat je die paraat hebt.


kooptip

Bij het downloaden moet je Apple Watch op de oplader liggen en voor minstens 50 procent opgeladen zijn. Je iPhone moet in de buurt zijn en verbonden zijn met wifi. Het downloaden kan behoorlijk lang duren, ook vanwege de drukte op de servers van Apple.

Wat is er nieuw in watchOS 5?

watchOS 5

watchOS 5 is een grote update voor de Apple Watch. Het horloge krijgt er door de update allerlei handige nieuwe functies bij. Er zijn nieuwe work-outs, met onder meer geavanceerde functies voor hardlopers. Het horloge detecteert bovendien voortaan zelf wanneer je een work-out start.

De Apple Watch krijgt een Walkietalkie-functie waarmee je 1 op 1 met iemand kunt praten. De Podcasts-app maakt eindelijk zijn debuut op de Watch en Siri is een stuk proactiever en doet de hele dag door suggesties. En natuurlijk zijn er weer nieuwe wijzerplaten, mocht je uitgekeken zijn op de oude. Bekijk voor de nieuwe functies ook ons dossier watchOS 5.

watchOS 5 ondersteuning

Voor het eerst zijn niet meer alle Apple Watches te updaten. De allereerste Apple Watch uit 2015, oftewel de Series 0, wordt vanaf nu niet meer ondersteund. Let op: de Apple Watch Series 1 kun je nog wel updaten. Dit is de oorspronkelijke Apple Watch, maar dan met de processor van de series 2. Voor watchOS 5 heb je verder minimaal een iPhone 5s met iOS 12 nodig. Aanstaande vrijdag verschijnt de nieuwe Apple Watch Series 4. Hierop staat watchOS 5 al bij aankoop geïnstalleerd.