Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 12 is uit! Dit moet je weten

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 12


Lees verder na de advertentie

iOS 12 is uit! Apple heeft de nieuwe versie van het besturingssysteem voor iPhone, iPad en iPod touch vanavond uitgebracht. Een toestel met iOS 12 wordt sneller en krijgt een hoop nieuwe functies. Dit is wat je weten moet van de iOS 12 download!

iOS 12

Alle toestellen met iOS 11 worden ondersteund

Alle toestellen waarop nu ook al iOS 11 draait, zijn geschikt voor iOS 12. Dat is bijzonder, want eigenlijk vallen er ieder jaar wel een paar toestellen af. Maar zelfs ‘oudjes’ als de iPhone 5s en iPad Air gaan nog een jaartje mee.

Kijk of iOS 12 op jouw iPhone of iPad werkt.

iOS 12: sneller en met nieuwe functies


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iOS 12 download

Met iOS 12 zet Apple vooral in op snelheid, kwaliteit en stabiliteit. Zelfs de oudste toestellen leveren hiermee betere prestaties, zo bleek al uit de bèta-testen die gedurende de zomer zijn uitgevoerd. Maar natuurlijk zijn er ook nieuwe functies die ervoor zorgen dat je iPhone of iPad handiger of aangenamer in gebruik wordt.

[relatedissue]

Een belangrijke nieuwe functie is Schermtijd, waarmee je jouw iPhone-gebruik en dat van je kinderen in de hand houdt. Met Opdrachten kun je takenreeksen opbouwen die automatisch worden uitgevoerd door je iPhone: je hoeft Siri maar een commando te geven. De notificaties worden overzichtelijk en minder opdringerig. En er is een gloednieuwe app, Meten, die werkt als een liniaal.

Lees alles over de opvallendste nieuwigheden in ons iOS 12 dossier.

iOS 12 download

iOS 12 kun je het gemakkelijkst installeren via je iPhone of iPad. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het besturingssysteem downloaden en installeren op je iPhone, iPad of iPod touch. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of aan de stroom hangt.

Komt de update maar niet in beeld of duurt het downloaden ontzettend lang? Door de grote belangstelling voor iOS 12, kan het druk zijn op de servers van Apple. Heb even geduld en probeer het op een later moment nog een keer. Wat je in de tussentijd kunt doen? Je alvast voorbereiden op de komst van iOS 12 door bepaalde maatregelen te treffen.