Terug naar Apple heeft wachttijd goedkope accu-vervanging iPhone weggewerkt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple heeft wachttijd goedkope accu-vervanging iPhone weggewerkt

Door Laura Grootaarts10 mei 2018 10:452 min. leestijd0

Was je van plan om de batterij van je iPhone te laten vervangen, omdat dat dit jaar mogelijk is tegen een zeer voordelig tarief? Goed nieuws: Apple heeft eindelijk weer voldoende accu’s op voorraad.

batterij iPhone vervangen

Eind april heeft Apple een interne memo verstuurd naar de Apple Stores en erkende Apple serviceproviders wereldwijd, met daarin de mededeling dat het bestellen van vervangende batterijen weer normaal verloopt, dus zonder extra wachttijden. De memo is in handen gekomen van MacRumors.

De Apple iPhone 13 tijdelijk tot €337 korting!

De Apple iPhone 13 tijdelijk tot €337 korting!

Maximale korting als je ook internet van Ziggo thuis hebt!

Waarom goedkope accu-vervanging?

Eind vorig jaar raakte Apple in opspraak, toen bleek dat ze de snelheid van een iPhone terugdraaien als de batterij verouderd is. Dit om te voorkomen dat een iPhone tijdens piekbelasting vastloopt. Op zich dus met de beste bedoelingen, maar Apple was hier weinig transparant over geweest en bood daarom excuses aan.

Een van de maatregelen die volgde was een drastische prijsverlaging voor het vervangen van een batterij: in heel 2018 betaal je hiervoor 29 in plaats van 89 euro. In 2019 gaat de prijs weer gewoon omhoog. Deze actie was zo’n succes, dat er al snel wachttijden ontstonden, die nu dus pas zijn weggewerkt. Meer over de reparatie en de iPhone-modellen die hiervoor in aanmerking komen, lees je op deze support-pagina van Apple.

Check je batterijconditie

Een andere maatregel die Apple nam vanwege het gebrek aan transparantie, is een nieuwe functie in iOS 11.3. Met de optie Batterijconditie check je hoe het staat met de kwaliteit van je batterij en zie je in één oogopslag of Apple je iPhone langzamer heeft gemaakt. Lees ook Is je iPhone toe aan een nieuwe batterij? Ontdek het in iOS 11.3.

De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited data

De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited data

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Praat mee!

avatar