Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Vision Pro krijgt nu al een update

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Vision Pro Apple Store

Op vrijdag 2 februari verschijnt de Apple Vision Pro in de Verenigde Staten. Het eerste wat consumenten straks gaan doen met hun nieuwe headset? Updaten! visionOS 1.0.1 staat namelijk al direct klaar.

visionOS 1.0.1: wat is er nieuw?

visionOS is het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Vision Pro, en volgens ontwikkelaar Nicolás Álvarez is nu de allereerste update al uit. Wat er nieuw is in visionOS 1.0.1 is onduidelijk. Apple heeft hierover geen informatie naar buiten gebracht; er zijn geen release-notes verschenen.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Apple? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Waarschijnlijk worden er met deze update geen nieuwe functies toegevoegd. Een update in dit stadium is veel eerder bedoeld om de puntjes op de i te zetten. Ook het versienummer suggereert dat het om een kleine update gaat met hooguit wat bugfixes. Volgens Apple-kenner Mark Gurman ontvangen reviewers en techbloggers op dit moment hun testexemplaren, dus ook daarom moet de software goed op orde zijn. De eerste reviews zullen binnen nu en een week online staan.

Apple Vision Pro

De Apple Vision Pro is Apple’s eerste mixed reality headset, waarbij augmented reality en virtual reality samengaan. Apps lijken rond te zweven in je huiskamer, maar je kunt je ook volledig onderdompelen in virtuele landschappen. Afgelopen vrijdag werd bekend welke standaard apps er op de Apple Vision Pro geïnstalleerd zijn.

De headset is afgelopen vrijdag in de voorverkoop gegaan, maar uitsluitend in Amerikaanse winkels. Nederland heeft nog even geduld nodig: tegen de tijd dat de headset hier verschijnt, is naar verwachting visionOS 2 al lang en breed beschikbaar.