Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

visionOS 1.1.1 is uit: wat is er nieuw voor de Apple Vision Pro?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
visionOS 1.1.1

Apple kwam gisteravond plots met een kleine update voor het besturingssysteem van de Apple Vision Pro. Maar wat is er nieuw in visionOS 1.1.1?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de Apple Vision Pro? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

visionOS 1.1.1

visionOS 1.1, de eerste grote update voor de software van de Apple Vision Pro, kwam eerder deze maand uit. Inclusief een handvol nieuwe functies. Zo hebben bedrijven sindsdien ook toegang tot Mobile Device Management, kregen de functies Persona en EyeSight een upgrade, en kwam er ondersteuning voor ‘Sleutelverificatie van contacten’. En er waren nog wat kleine verbeteringen.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Nu is er dus ook een update voor deze update: visionOS 1.1.1. Apple bracht de software gisteravond plots uit, evenals iOS 17.4.1. Verwacht geen grote vernieuwingen – het gaat in beide gevallen om een kleine update.

Kleine update

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: visionOS 1.1.1 bevat géén nieuwe functies. Dat is niet ongebruikelijk. Doorgaans zijn kleine updates als deze bedoeld om bugs en systeemfouten op te lossen, en om de beveiliging te verbeteren. En dat is ook deze keer het geval, want in de release notes van Apple staat het volgende: ‘Deze update bevat belangrijke probleemoplossingen en beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.’

visionOS updaten?

Om het nog maar te herhalen: de Apple Vision Pro is officieel nog niet verkrijgbaar in Nederland. Toch hebben sommige Apple-fans hem al weten te bemachtigen. Jij ook? Om de software van de bril te updaten, ga je in de Instellingen naar ‘Algemeen>Software-update’. Let wel op: je moet de Vision Pro afdoen om de nieuwe software te installeren. Wel laat een balkje op het scherm van de headset zien hoe ver de headset is met het installeren van de update.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de Apple Vision Pro? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!