Terug naar 24x dit weten we al over de iPhone 11 Pro (ja: vrijwel álles)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

24x dit weten we al over de iPhone 11 Pro (ja: vrijwel álles)

Door Koen van Ekeren9 september 2019 11:504 min. leestijd0

Als Apple dinsdagavond de nieuwe iPhone 11 Pro presenteert, staat ons waarschijnlijk weinig verrassingen te wachten. Vrijwel alle details over Apple’s nieuwe toptoestel zijn uitgelekt. In dit artikel spoilen we erop los, want we zetten ze alle 24 op een rij.

iPhone 11 prijs

Vernieuwingen iPhone 11 Pro

Elk jaar weten we al vóór de iPhone-keynote al erg veel over de nieuwe iPhones. En ieder jaar is dat grotendeels te danken aan twee personen: de Amerikaanse journalist Mark Gurman en de Taiwanese analist Ming-Chi Kuo, die allerlei betrouwbare informatie doorgespeeld krijgen. Hierdoor weten we al bijna alles over de iPhones die Apple dinsdagavond om 19.00 uur presenteert. In dit artikel bespreken we de vernieuwingen van het toptoestel van Apple.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

 1. Het vlaggenschip van Apple krijgt het achtervoegsel ‘Pro’. Waarschijnlijk noemt Apple de telefoon de iPhone 11 Pro. Het goedkopere model (de opvolger van de iPhone XR) heet naar verluidt de iPhone 11.
 2. De toptoestellen zijn er weer in dezelfde twee maten. De kleinere variant heeft een oled-display van 5,8 inch en de Max-versie doet het met een scherm van 6,5 inch.
 3. De grootste verbetering betreft een drievoudig camerasysteem, waarbij de derde lens ultra-groothoeklens is.
 4. De derde camera-lens maakt een unieke camera-functie mogelijk: Smart Frame. De derde lens legt ook een deel van de omgeving vast dat buiten beeld valt. Staat iemand er bijvoorbeeld bij een groepsfoto niet helemaal op? Dan kun je de foto in de nabewerking nog redden door voor een wijder perspectief te kiezen.
 5. Een ander voordeel van de lens is dat de camera van de iPhone 11 Pro een stuk beter presteert bij weinig licht.
 6. De drie camera’s aan de achterkant verzamelen zich in een bijzondere opstelling. Niet netjes onder elkaar, maar in een driehoekige opstelling op een vierkante bult.
 7. Voor de camera’s aan de achterkant maakt Apple gebruik van een nieuwe ‘black coating’-technologie, waardoor ze minder opvallen.
 8. Ook aan de voorkant krijgt de camera een upgrade. De selfie-camera heeft naar verluidt een lens van 12 megapixels, in plaats van 7.
 9. De voorste camera is in staat om betere slowmotion-video’s te schieten, met 120 frames per seconde.
 10. De Pro-modellen maken betere video’s. Ben je aan het filmen, dan kun je live retoucheren, effecten toepassen, kleuren aanpassen en bijsnijden.
 11. Aan het ontwerp verandert er niet veel. De inkeping voor onder meer de selfie-camera (ook wel de notch genoemd) blijft exact even groot.
 12. Sommige Pro-modellen krijgen in plaats van een glanzen afwerking, een matte achterkant. Hierdoor is de iPhone beter in staat om een val te overleven.
 13. Face ID is flink verbeterd. Je hoeft niet meer voorover te buigen als je de iPhone plat op tafel hebt liggen. Het systeem voor gezichtsherkenning werkt vanuit meerdere hoeken.
 14. Door een nieuwe chip kan Face ID ook beter overweg met slechtere lichtomstandigheden, zoals fel zonlicht.
 15. De iPhones hebben geen 3D Touch. In plaats daarvan komt er Haptic Touch. Hierbij moet je niet harder op het scherm drukken, maar langer. De huidige iPhone XR heeft dit al.
 16. De nieuwe iPhones krijgen een snellere A13-processor. Die bevat een nieuwe component, waardoor hij beter overweg kan met zwaar rekenwerk. Dit is bijvoorbeeld een uitkomst voor apps met augmented reality.
 17. Een van de andere vernieuwingen iPhone 11 Pro is tweezijdig draadloos opladen. Hierbij functioneert je iPhone als een soort Qi-standaard. Je AirPods in oplaadcase, een Apple Watch of een andere iPhone laad je dan op door ze op de achterkant van de iPhone 11 Pro te leggen.
 18. Het Apple-logo op de achterkant geeft aan waar je het apparaat moet plaatsen. Hierdoor heeft het logo een lagere positie dan voorheen: ongeveer in het midden.
 19. Voor het eerst bevat de achterkant van de iPhone geen tekst. Het woord ‘iPhone’ wordt namelijk achterwege gelaten.
 20. Misschien hoopte je bij de vernieuwingen iPhone 11 Pro op 5G, maar dat ondersteunt het toestel niet. De eerste 5G-iPhone verschijnt in 2020.
 21. De iPhone 11 Pro wordt geleverd met een usb-c-snellader. Nu verkoopt Apple deze ook los (€ 35), maar straks krijg je hem bij de iPhone in de doos.
 22. Bij aankoop krijg je er ook een usb-c-naar-Lightning-kabel bij. Ideaal voor gebruikers van een MacBook.
 23. De batterijen gaan langer mee. Bij het model van 5,8 inch neemt de capaciteit met met 20 tot 25 procent toe: naar zo’n 3000 mAh. Bij de Max-versie gaat het om 10 tot 15 procent: een capaciteit van ongeveer 3500 mAh.
 24. Op vrijdag 13 september kun je de Pro-modellen vanaf 09.01 uur pre-orderen. Eén week later (vrijdag 20 september) liggen ze in de winkels en worden ze thuisbezorgd.

En wat wordt de prijs?

Eigenlijk is er nog maar één belangrijk vraagteken: wat wordt de prijs van de iPhone 11 Pro? Het lijkt het meest waarschijnlijk dat Apple vasthoudt aan de prijzen van vorig jaar. Dit zou betekenen dat het kleinere model € 1159 kost, en de Max-versie € 1259. Toch sluiten we het niet uit dat Apple de iPhones dit jaar goedkoper maakt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar