Terug naar Wat wordt de prijs van de nieuwe iPhone 11 Pro?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wat wordt de prijs van de nieuwe iPhone 11 Pro?

Door Koen van Ekeren4 september 2019 10:302 min. leestijd1

De afgelopen jaren maakte Apple zijn paradepaardje steeds duurder. De iPhone X was in 2017 de eerste die de magische grens van 1000 euro overschreed: 1.159 euro. In 2018 deed Apple daar met de iPhone XS Max een schepje bovenop: 1.259 euro. Maakt Apple nu van de iPhone 11 Pro de duurste iPhone ooit?

iPhone 11 prijs

Al jaren neemt de prijs van het vlaggenschip toe, maar dat kan dit jaar wel eens veranderen. We verwachten dat de iPhone 11 prijs hetzelfde is als zijn voorganger na de lancering had, de iPhone XR. En ook bij de twee duurdere oled-modellen is het waarschijnlijk dat Apple vasthoudt aan het prijskaartje. Dat zou de volgende iPhone 11 prijzen betekenen:

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

  • Prijs iPhone 11: € 859.
  • Prijs iPhone 11 Pro: € 1159.
  • Prijs iPhone 11 Pro Max: € 1259.

Toch houden we een flinke slag om de arm. Want als het om de prijzen van nieuwe producten gaat, laat Apple zich moeilijk voorspellen. Terwijl we zo’n beetje alles weten over de iPhone 11 en iPhone 11 Pro – zoals het ontwerp, de nieuwe functies en allerlei specificaties – lijkt het prijskaartje het grootste vraagteken.

Vorig jaar zaten erkende analisten flink mis. Ze voorspelden dat Apple de opvolger van de iPhone X zo’n honderd dollar goedkoper zou maken, maar de prijzen vielen hoger uit dan verwacht. Apple presenteerde zelfs de duurste iPhone tot nu toe.

Of worden ze goedkoper?

Dat Apple dit jaar weer met een excessiever prijskaartje komt, durven we wel uit te sluiten. Zoals je wellicht al hebt meekregen, gaat het niet goed met de iPhone-verkoop. De omzet uit iPhones daalde in het afgelopen jaar flink; met zo’n vijftien procent. En omdat Apple steeds meer inzet op zijn diensten (zoals straks met Apple TV+), is het zeer belangrijk om het marktaandeel groot te houden. Een verlaging van de iPhone-prijzen is dan niet zo’n gek idee.

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
hendrik
Lezer
hendrik

Al zouden de nieuwe iPhones niet duurder worden dan de huidige, het blijven ronduit bizarre prijzen. Bijvoorbeeld omdat het scherm weliswaar goed is, maar qua design achterhaald door die lelijke notch. Dat het anders kan, bewijst OnePlus. Dat Apple – ooit soeverein op designgebied – na twee generaties nog steeds zo’n belabberd design gebruikt, is zorgelijk.