Terug naar Wat wordt de prijs van de nieuwe iPhone 11 Pro?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wat wordt de prijs van de nieuwe iPhone 11 Pro?

Door Koen van Ekeren4 september 2019 10:302 min. leestijd1

De afgelopen jaren maakte Apple zijn paradepaardje steeds duurder. De iPhone X was in 2017 de eerste die de magische grens van 1000 euro overschreed: 1.159 euro. In 2018 deed Apple daar met de iPhone XS Max een schepje bovenop: 1.259 euro. Maakt Apple nu van de iPhone 11 Pro de duurste iPhone ooit?

iPhone 11 prijs

Al jaren neemt de prijs van het vlaggenschip toe, maar dat kan dit jaar wel eens veranderen. We verwachten dat de iPhone 11 prijs hetzelfde is als zijn voorganger na de lancering had, de iPhone XR. En ook bij de twee duurdere oled-modellen is het waarschijnlijk dat Apple vasthoudt aan het prijskaartje. Dat zou de volgende iPhone 11 prijzen betekenen:

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

  • Prijs iPhone 11: € 859.
  • Prijs iPhone 11 Pro: € 1159.
  • Prijs iPhone 11 Pro Max: € 1259.

Toch houden we een flinke slag om de arm. Want als het om de prijzen van nieuwe producten gaat, laat Apple zich moeilijk voorspellen. Terwijl we zo’n beetje alles weten over de iPhone 11 en iPhone 11 Pro – zoals het ontwerp, de nieuwe functies en allerlei specificaties – lijkt het prijskaartje het grootste vraagteken.

Vorig jaar zaten erkende analisten flink mis. Ze voorspelden dat Apple de opvolger van de iPhone X zo’n honderd dollar goedkoper zou maken, maar de prijzen vielen hoger uit dan verwacht. Apple presenteerde zelfs de duurste iPhone tot nu toe.

Of worden ze goedkoper?

Dat Apple dit jaar weer met een excessiever prijskaartje komt, durven we wel uit te sluiten. Zoals je wellicht al hebt meekregen, gaat het niet goed met de iPhone-verkoop. De omzet uit iPhones daalde in het afgelopen jaar flink; met zo’n vijftien procent. En omdat Apple steeds meer inzet op zijn diensten (zoals straks met Apple TV+), is het zeer belangrijk om het marktaandeel groot te houden. Een verlaging van de iPhone-prijzen is dan niet zo’n gek idee.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
hendrik
Lezer
hendrik

Al zouden de nieuwe iPhones niet duurder worden dan de huidige, het blijven ronduit bizarre prijzen. Bijvoorbeeld omdat het scherm weliswaar goed is, maar qua design achterhaald door die lelijke notch. Dat het anders kan, bewijst OnePlus. Dat Apple – ooit soeverein op designgebied – na twee generaties nog steeds zo’n belabberd design gebruikt, is zorgelijk.