Terug naar ‘iPhone 11 komt met een sublieme camera-functie’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 11 komt met een sublieme camera-functie’

Door Koen van Ekeren24 juli 2019 10:112 min. leestijd0

In september lanceert Apple zijn nieuwe vlaggenschip: de iPhone 11. Speerpunt van dit toestel is een verbluffend camerasysteem, met daarin een drievoudige lens. Volgens ontwikkelaar Guilherme Rambo maakt de extra lens een unieke camera-functie mogelijk: Smart Frame.

Camera-functie iPhone 11

Dit meldt de betrouwbare ontwikkelaar op basis van bronnen die de iPhone 2019-modellen hebben gezien. De opvolgers van de iPhone XS en iPhone XS Max krijgen drie camera’s, waarbij de derde een groothoeklens zou zijn. Hierdoor heb je een wijder bereik en maak je gedetailleerdere foto’s.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Daarnaast heeft het camerasysteem dus een interessante camera-functie, genaamd Smart Frame. Wanneer je fotografeert of een video opneemt, legt Smart Frame met de derde lens een deel van de omgeving vast dat buiten beeld valt. Staat iemand er op een groepsfoto niet helemaal op, dan kun je de foto in de nabewerking nog redden door voor een wijder perspectief te kiezen.

De bronnen van Rambo weten verder te vertellen dat dit extra vastgelegde beeld voor een beperkte periode wordt bewaard. Daarna zou Apple het vanwege privacyredenen automatisch laten verwijderen. De functie is overigens alleen aanwezig bij de twee duurdere oled-toestellen, de iPhone 11 en iPhone 11 Max.

Het is overigens niet de eerste keer dat deze camera-functie wordt genoemd. Eerder maakte Apple-insider Mark Gurman er melding van, dus het heeft er alle schijn van dat we Smart Frame straks inderdaad terugzien bij de iPhone 11.

Andere verbeteringen

De frontcamera krijgt bovendien een upgrade: deze kan straks in slowmotion opnemen, met 120 frames per seconde. Verder blijft de Lightning-poort behouden en heeft de iPhone 11 een nieuwe A13-processor in zich. Wel hebben alle drie nieuwe iPhones dezelfde schermresolutie als de voorganger.

De iPhone 11 heeft daarnaast een verbeterde Taptic Engine. Dit is een trilmotortje die je voelt als je bijvoorbeeld 3D Touch gebruikt. 3D Touch lijkt overigens te verdwijnen. In plaats daarvan komt er Haptic Touch, wat we al kennen van de iPhone XR. Hierbij druk je niet harder, maar leg je je vinger langer op het scherm.

Tot slot is het interessant dat de bronnen bevestigen dat de iPhone 11 sterk lijkt op de renders die circuleren. De camera’s verzamelen zich op een vierkante bult, in een driehoekige opstelling. Verder lijkt het ontwerp weinig veranderd ten opzicht van de iPhone XS.

Wil je meer weten over de iPhone 11? Neem dan een kijkje in het dossier over de iPhone 2019.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar