Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo bizar eenvoudig kun je een Tinder-account hacken

Auteur: Sven Lamers
3 reacties
tinder hacken


Lees verder na de advertentie

Het Tinder-account van een vriend hacken en overnemen? Dat is veel gemakkelijker dan je zou denken. Een jaar geleden liet het Indiase beveiligingsbedrijf Appsecure al zien hoe eenvoudig het was om een willekeurig Tinder-account met een telefoonnummer te hacken. Daarna had de dating-app volgens eigen zeggen zijn beveiliging aangescherpt, maar blijkbaar was dat nog niet genoeg. Het lukte ons namelijk om binnen enkele seconden het Tinder-account van een collega over te nemen. Zo werkt dat.

Tinder hacken via telefoonnummer

Als je je wilt aanmelden bij Tinder, heb je twee opties. Je registreert je via Facebook of met je telefoonnummer. Onze ‘hack’ maakt gebruik van het aanmelden met een telefoonnummer – dezelfde methode dus als bij het beveiligingsbedrijf een jaar geleden. Enige voorwaarde van onze manier is dat je eventjes toegang moet hebben tot de telefoon van de Tinder-gebruiker waarvan je het account wilt overnemen. Je installeert Tinder op je eigen telefoon, maar voert als telefoonnummer het nummer van degene in waarvan je het account wilt overnemen. Er wordt een bevestiging-sms’je gestuurd, dat je in de standaardinstelling van alle iPhones zelfs op het vergrendelde scherm kunt lezen. Zodra je de verificatiecode op je eigen telefoon invoert, heb je onbeperkte toegang tot het account.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Op het vergrendelde scherm kun je zelfs het sms’je verwijderen door te vegen en ‘Verwijder’ te kiezen. En omdat Tinder ook niet aan aanmeldbevestigingen doet, heeft de eigenaar van het account dus geen flauw idee dat je je hebt aangemeld.

Vervolgens kun je alle matches bekijken, oude berichten lezen, nieuwe berichtjes schrijven of willekeurig mensen naar links of rechts swipen.

Zo zou Tinder het kunnen oplossen

Voor Tinder zou het overigens heel gemakkelijk zijn om dit op te lossen. Het bedrijf zou een wachtwoord kunnen vereisen bij het aanmelden. Of maar een aangemeld apparaat toestaan, net als WhatsApp. Of tenminste een aanmeldbevestiging via de mail sturen, net als Twitter, Google, Netflix en dergelijke.

Wil je zelf beveiligen voor deze hack-methode? Stel dan een toegangscode in op je telefoon (en eventueel Touch ID of Face ID), en kies in ‘Instellingen>Berichtgeving>Berichten>Toon voorvertoning’ voor ‘Indien vergrendeld.’ Zo is de verificatiecode niet meer te lezen op een vergrendelde iPhone.

Tinder zonder je eigen nummer

Door deze eenvoudige aanmeldprocedure is het overigens ook bijzonder gemakkelijk om een Tinder-account zonder geldig telefoonnummer aan te maken. Je gaat naar een site met nep-nummers voor het ontvangen van sms’jes, bijvoorbeeld Receive SMS. Wanneer je een recent aangemaakt nummer gebruikt, is de kans groot dat je een nieuw Tinder-profiel kunt aanmaken. Maar wees alert: andere gebruikers kunnen je account dan natuurlijk net zo gemakkelijk weer van je afpakken.