Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Coronavirus blijft iPhone-productie vertragen, SE 2 in gevaar?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone SE 2 vertraagd


Lees verder na de advertentie

Nu de maand maart is aangebroken, komt de release van de iPhone SE 2 dichtbij. Of tenminste: dat leek Apple voor ogen te hebben. Het bedrijf lijdt echter flink onder de gevolgen van het coronavirus, waardoor de iPhone-productie een flinke knauw heeft gekregen. En dat juist nu de productie van de nieuwe SE op volle toeren moet draaien. Komt de SE 2 nog wel op tijd?

iPhone SE 2 vertraagd?

De goed geïnformeerde Apple-analist verschaft nu wat meer duidelijkheid. Allereerst heeft hij slecht nieuws: het duurt nog even voordat de iPhone-productie weer op gang komt. Verschillende onderdelen worden in mindere mate geleverd door de gevolgen van het coronavrius, waaronder de cameralenzen van leverancier Genius Eletronic Optical. Kuo verwacht dat er hierdoor pas in mei weer in het gewenste tempo geproduceerd kan worden.

De timing is beroerd, want dit moet de maand worden van de iPhone SE 2. Toch laat Kuo weten dat Apple nog steeds op schema ligt om de iPhone SE 2 in de eerste helft van 2020 uit te brengen. De kans is dus aanwezig dat de iPhone – die Apple mogelijk de iPhone 9 noemt – dus gewoon deze maand wordt onthuld.

Wel achten we het waarschijnlijk dat Apple op dat moment maar een beperkt voorraadje SE’s heeft. Apple kan ervoor kiezen om de iPhone SE 2 al in maart aan te kondigen, maar de release uit te stellen naar een later moment. Dit gebeurde ook na de productieproblemen van de iPhone X uit 2017. Het toestel werd in september gelanceerd, maar maakte pas in november zijn opwachting. Mogelijk moet je dus nog even geduld hebben met de iPhone SE 2.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen over de nieuwe iPhone SE? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone 12

Kuo heeft ook een nieuwtje voor de iPhone 12. Hij voorspelt dat het toestel dezelfde ultragroothoeklens krijgt als de iPhone 11 heeft. De iPhone 12 wordt in het najaar van 2020 verwacht – waarschijnlijk in september. Een belangrijke vernieuwing is de ondersteuning van 5G, al is het nog de vraag of de 5G-functionaliteit er ook in Nederland is.

Bron: MacRumors