Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPadOS 16: zo ziet Stage Manager eruit op de iPad mini

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Stage Manager iPad mini


Lees verder na de advertentie

De grootste nieuwe feature van iPadOS 16 is Stage Manager, maar veel iPads – waaronder de iPad mini – ondersteunen het niet. Of toch wel?

Stage Manager op oude iPads

Officieel werkt Stage Manager, waarmee het eindelijk mogelijk is om te werken met vensters op je iPad, alleen op de iPad Air 2022 en de iPad Pro 2021. Dat zijn de enige iPad-modellen met een supersnelle M1-chip, en volgens Apple is die chip nodig om al die apps tegelijk open te hebben. Daarbij hebben ze waarschijnlijk liever dat je vergeet dat Macs dit al sinds het begin der tijden kunnen.

Techwebsite 9to5mac kwam echter al eerder tot de ontdekking dat er een geheime modus in iPadOS 16 zit verwerkt die Stage Manager activeert op tragere iPads. En nu blijkt dat Apple de functie zelfs al volledig had voorbereid voor het kleinere schermformaat van de iPad mini.

iPad mini met Stage Manager

iPad mini Stage Manager


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

9to5mac ging aan de slag met Xcode, Apple’s software voor het ontwikkelen van apps, en gebruikte daarin de iOS Simulator – een manier om je apps te testen – om Stage Manager te activeren op een virtuele iPad mini 2021.

Het blijkt op de mini mogelijk te zijn om drie apps op iPhone-formaat naast elkaar te openen in Stage Manager, of drie iets grotere vensters te laten overlappen. Dat is minder dan bij grotere iPad-modellen, maar toch zou het ook op het kleinere scherm een nuttige toevoeging zijn: momenteel kun je namelijk maar twee apps naast elkaar openen.

iPadOS 16

Helaas moeten iPad mini-gebruikers het uiteindelijk zonder Stage Manager doen – evenals gebruikers van de ‘normale’ iPad, en van de iPad Pro en iPad Air van 2020 en daarvoor. Toch zijn er nog andere functies om naar uit te kijken: bekijk daarvoor ons iPadOS 16-dossier!

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom iPadOS 16? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac