Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Spotify binnenkort in te stellen als standaard muziekdienst

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
Spotify standaard voor Siri


Lees verder na de advertentie

Vraag je Siri weleens om een liedje voor je af te spelen? En voeg je er dan altijd aan toe: ‘via Spotify’? Binnenkort kun je Spotify – of een andere muziek-app van een derde partij – eindelijk instellen als standaard muziekdienst voor Siri.

Spotify als standaard muziekdienst

Gebruikers van Reddit die momenteel de bèta van iOS 14.5 testen, ontdekten de nieuwe functie. Als je op dit moment aan Siri vraagt om muziek af te spelen, moet je er uitdrukkelijk bij zeggen dat dat via Spotify moet. Anders gaat het standaard via Apple Music. Maar als binnenkort iOS 14.5 verschijnt, is dat niet meer nodig.

Als je straks de update op je iPhone hebt staan en aan Siri vraagt om een liedje af te spelen, krijg je de eerste keer eenmalig de vraag via welke app dat moet. Er verschijnt dan een menu met alle muziek-apps en hierin kun je op je favoriete muziek-app tikken. Bijvoorbeeld Spotify, Pandora of YouTube Music. De eerstvolgende keer dat je Siri vraagt om een liedje af te spelen, doet-ie dat automatisch via de eerder gekozen app.

De functie is op dit moment nog duidelijk in bèta. Zo verschijnt het menu nog niet in alle gevallen. Bovendien duiken nu ook podcasts-apps op in het keuzemenu, en daar heb je natuurlijk weinig aan.

Andere standaard apps


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Sinds de komst van iOS 14 heb je iets meer vrijheid in de keuze van standaard apps. Zo kun je de standaard browser– of standaard mail-app zelf kiezen. Dat stel je dan wel op een andere manier in, namelijk via Instellingen. Het zou mooi zijn als Apple dit ook toe zou gaan passen op andere soorten apps, bijvoorbeeld navigatie-apps.

iOS 14.5 verschijnt waarschijnlijk in maart en heeft nog veel meer nieuwe functies. Lees er alles over in ons artikel iOS 14.5 is grote update: dit zijn de 7 nieuwe functies.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!