Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Siri weigert om opdrachten uit te voeren

Auteur: Sven Lamers
2 reacties
iOS 12 shortcuts


Lees verder na de advertentie

Heb je Siri recent gevraagd om een zelfgemaakte opdracht uit Apple’s nieuwste app Opdrachten uit te voeren? Grote kans dat dat mis ging. Een hoop gebruikers meldt dat Siri op dit moment weigert om opdrachten uit te voeren. De digitale assistent biedt dan alleen aan om op het web te zoeken of vraagt zich af of je hem per ongeluk hebt geroepen. Als je de opdrachten rechtstreeks vanuit de app opent, is er daarentegen niets aan de hand.

Opdrachten iOS 12

Siri-opdrachten probleem

Dat probleem treedt niet bij alle gebruikers op en het lijkt ook vooral te maken te hebben met apps van derden. Gebruikt een opdracht bouwstenen voor deze externe apps, dan komt het probleem vaker voor. Daarnaast lijkt het ook niet te maken te hebben met de nieuwe releases van iOS 12.1.1 of Opdrachten 2.1.2. Apple is achter de schermen druk aan het werk om het probleem aan de server-kant te fixen.

De oplossing

Wil je niet wachten op een oplossing van Apple? In de meeste gevallen is het voldoende om de spraakopdracht voor Siri te verwijderen en opnieuw op te nemen. Dat doe door Opdrachten te openen, op de drie punten bij de bewuste opdracht te tikken en daarna op het instellingen-icoontje rechtsboven. Tik dan op ‘Siri-zin’ en kies ‘Neem zin opnieuw op’.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt