Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 12.1.1 is uit: nieuwe functies voor FaceTime, iPhone XR en meer

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 12.1.1


Lees verder na de advertentie

Apple heeft een update voor iOS 12 vrijgegeven, die relatief veel nieuwe functies en probleemoplossingen met zich meebrengt. Voor iPhone XR-gebruikers zijn er met iOS 12.1.1 meer mogelijkheden voor Haptic Touch. Daarnaast lost de software een veelgehoorde FaceTime-klacht op.

iOS 12.1.1 update

iOS 12.1.1

Na de lancering van iOS 12 werd FaceTime er niet veel beter op. De app introduceerde een menubalk voor de uitgestelde groepchatfunctie, waardoor de knop verdween waarmee je snel tussen de camera aan de voorkant en achterkant van je iPhone switcht. In iOS 12.1.1 is het camera-icoon weer terug, dus je hebt weer genoeg aan één tik om tussen de camera’s te wisselen.

Daarnaast ontbrak ook de populaire Live Photos-knop, waarmee je bewegende foto’s maakt tijdens FaceTime-oproepen. Ook die is weer terug.


kooptip

Gebruikers van de iPhone XR hebben nu meer mogelijkheden met Haptic Touch. Dit is een alternatief voor 3D Touch, omdat de iPhone geen drukgevoelig scherm heeft. Aanvankelijk kon je er slechts op enkele plekken wat mee, zoals in het Bedieningspaneel of bij het toegangsscherm. In iOS 12.1.1 kan Haptic Touch voor het eerst worden gebruikt voor het openen van voorvertoningen van notificaties.

Daarnaast ondersteunt iOS 12.1.1 meer providers die Dual SIM met eSIM aanbieden. Deze eSIM is aanwezig bij de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max. Het is nog niet bekend of hier ook Nederlandse aanbieders bij zitten.

Voor de iPad en iPod touch is er ondersteuning voor RTT (realtimetekst) bij telefoongesprekken via wifi. Die functie voor doven en slechthorenden was er al voor de iPhone, sinds iOS 11.2.

iOS 12 downgraden

Probleemoplossingen

Verder zijn er de nodige bugfixes, waaronder:

  • Lost probleem op waarbij Face ID tijdelijk niet beschikbaar was.
  • Lost probleem op waarbij Visual Voicemail soms niet kon worden gedownload.
  • Lost probleem op waarbij Dictafoon-opnames niet naar iCloud werden geüpload.
  • Lost probleem op waarbij tijdzones niet automatisch werden bijgewerkt.

iOS 12.1.1 installeren

De snelste manier om te updaten naar iOS 12.1.1 is via de iPhone of iPad zelf. Open hiervoor de app Instellingen en ga naar ‘Algemeen>software-update’. Hier vind je de optie om de nieuwe versie te downloaden en te installeren.