Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17 maakt Siri eindelijk meertalig – maar er is één nadeel

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Siri meertalig


Lees verder na de advertentie

iOS 17 is al een maand in bèta, maar een van de meest opvallende nieuwe functies is nu pas toegevoegd: Siri kan nu vragen beantwoorden in twee talen tegelijk! Maar er is wel één nadeel …

Siri’s grootste beperking

Siri bestaat al bijna 12 jaar, en is met de jaren steeds nuttiger geworden. Je kunt de spraakassistent gebruiken om allerlei taken uit te voeren, zoals bellen, berichten sturen, muziek afspelen, navigeren en nog veel meer. Maar één eigenschap van Siri maakt de assistent nogal onhandig: hij kan niet overweg met meerdere talen.

Als je Nederlands als taal voor Siri hebt ingesteld, kun je de assistent alleen in het Nederlands aanspreken. Vraag je vervolgens om een Engelstalig nummer van Apple Music, dan word je totaal niet begrepen. En zet je Siri op Engels, dan kan hij weer niet overweg met je Nederlandstalige berichten en contacten. Een frustrerend probleem, al helemaal gezien bijvoorbeeld Google Assistent al jaren meerdere talen tegelijk begrijpt.

iOS 17: Siri eindelijk meertalig

Met iOS 17 verandert dat eindelijk. Siri kan sinds iOS 17 bèta 3 twee talen tegelijk begrijpen, zonder dat je handmatig iets hoeft in te stellen. Je kunt gewoon live wisselen tussen twee talen, en de meertalige Siri past zich automatisch aan.


kooptip

Hé Siri stopt

Er is echter een addertje onder het gras: dit werkt voorlopig echter alleen als je Engels mixt met Hindi, Telugu, Punjabi, Kannada, and Marathi. Dat deze talen prioriteit krijgen is niet heel verrassend: Engels en Indiase talen worden veel door elkaar gebruikt, en Apple helpt direct 1,4 miljard mensen met deze functie.

Eerste stap

Toch is dit ook goed nieuws voor Nederlandstalige gebruikers. Dat Apple nu eindelijk de techniek heeft om Siri meertalig te maken, maakt ons hoopvol dat ook andere talen binnenkort gecombineerd kunnen worden. Wel verwachten we dat talen als Frans, Duits en Spaans voorrang krijgen – maar er is in ieder geval zicht op een slimmere Siri!

Wil je het laatste nieuws over iOS 17 en alles wat met Apple te maken heeft direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors