Terug naar iOS 17 maakt Siri eindelijk meertalig – maar er is één nadeel
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 17 maakt Siri eindelijk meertalig – maar er is één nadeel

Door Ward Edema14 juli 2023 09:132 min. leestijd0

iOS 17 is al een maand in bèta, maar een van de meest opvallende nieuwe functies is nu pas toegevoegd: Siri kan nu vragen beantwoorden in twee talen tegelijk! Maar er is wel één nadeel …

Siri meertalig

Siri’s grootste beperking

Siri bestaat al bijna 12 jaar, en is met de jaren steeds nuttiger geworden. Je kunt de spraakassistent gebruiken om allerlei taken uit te voeren, zoals bellen, berichten sturen, muziek afspelen, navigeren en nog veel meer. Maar één eigenschap van Siri maakt de assistent nogal onhandig: hij kan niet overweg met meerdere talen.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Als je Nederlands als taal voor Siri hebt ingesteld, kun je de assistent alleen in het Nederlands aanspreken. Vraag je vervolgens om een Engelstalig nummer van Apple Music, dan word je totaal niet begrepen. En zet je Siri op Engels, dan kan hij weer niet overweg met je Nederlandstalige berichten en contacten. Een frustrerend probleem, al helemaal gezien bijvoorbeeld Google Assistent al jaren meerdere talen tegelijk begrijpt.

iOS 17: Siri eindelijk meertalig

Met iOS 17 verandert dat eindelijk. Siri kan sinds iOS 17 bèta 3 twee talen tegelijk begrijpen, zonder dat je handmatig iets hoeft in te stellen. Je kunt gewoon live wisselen tussen twee talen, en de meertalige Siri past zich automatisch aan.

Hé Siri stopt

Er is echter een addertje onder het gras: dit werkt voorlopig echter alleen als je Engels mixt met Hindi, Telugu, Punjabi, Kannada, and Marathi. Dat deze talen prioriteit krijgen is niet heel verrassend: Engels en Indiase talen worden veel door elkaar gebruikt, en Apple helpt direct 1,4 miljard mensen met deze functie.

Eerste stap

Toch is dit ook goed nieuws voor Nederlandstalige gebruikers. Dat Apple nu eindelijk de techniek heeft om Siri meertalig te maken, maakt ons hoopvol dat ook andere talen binnenkort gecombineerd kunnen worden. Wel verwachten we dat talen als Frans, Duits en Spaans voorrang krijgen – maar er is in ieder geval zicht op een slimmere Siri!

Wil je het laatste nieuws over iOS 17 en alles wat met Apple te maken heeft direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

 

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar