Terug naar ‘Siri krijgt in iOS 13 veel meer mogelijkheden’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Siri krijgt in iOS 13 veel meer mogelijkheden’

Door Laura Grootaarts23 april 2019 11:122 min. leestijd0

Begin juni vindt WWDC19 plaats, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. Tijdens de WWDC krijgen we een sneakpreview van de nieuwe besturingssystemen, iOS 13 en macOS 10.15. Maar op dit moment komt er al het een en ander naar buiten.

Siri iOS 13 uitgebreid voor niet-Apple apps

Siri icoon

Siri is in iOS 12 een stuk uitgebreider dankzij Siri Shortcuts, maar daar houdt het niet bij op. In iOS 13 wordt de virtuele assistent op de iPhone weer een stuk veelzijdiger, vooral in combinatie met apps van derde partijen. Zo kun je Siri meer vragen stellen over tickets en trein- en vliegreizen. Ook wordt het mogelijk om via Siri berichten met bijlages te versturen en helpt de assistent je met zoeken, bellen en het afspelen van media. Dat Siri uitgebreid wordt, is geen verrassing: vorig jaar was er bij Apple een record aantal vacatures met betrekking tot Siri. Dat lijkt zich nu te gaan uitbetalen.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Andere verbeteringen

Apple probeert iOS en Mac steeds meer naar elkaar te laten groeien. Daarbij beperken ze zich niet alleen tot hun eigen apps. Ook voor ontwikkelaars maakt Apple het gemakkelijker om iOS-apps om te zetten naar de Mac. Zo kunnen ontwikkelaars heel eenvoudig sneltoetsen toevoegen aan de app, en ondersteuning voor de Touch Bar. Ook kunnen de apps meerdere vensters hebben, iets wat op de iPhone natuurlijk niet kan. Apps die op iOS Split View ondersteunen, doen dat op de Mac ook.

Augmented Reality krijgt ieder jaar weer een nieuwe dimensie. Nieuw dit jaar is dat ARKit in staat is om menselijke houdingen te herkennen. Voorvertoningen van linkjes in apps kunnen onder iOS 13 net zo uitgebreid worden getoond als in Apple’s eigen iMessage.

Meer weten over iOS 13?
Bekijk dit dossier

WWDC19

Apple’s eerstvolgende keynote is op maandag 3 juni en vormt het startsein van WWDC19, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. Tijdens de WWDC draait het voornamelijk om software en laat Apple ons zien wat voor functies de nieuwe besturingssystemen hebben.

Bron: 9to5Mac

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar