Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Siri krijgt in iOS 13 veel meer mogelijkheden’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Siri maatregelen


Lees verder na de advertentie

Begin juni vindt WWDC19 plaats, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. Tijdens de WWDC krijgen we een sneakpreview van de nieuwe besturingssystemen, iOS 13 en macOS 10.15. Maar op dit moment komt er al het een en ander naar buiten.

Siri iOS 13 uitgebreid voor niet-Apple apps

Siri is in iOS 12 een stuk uitgebreider dankzij Siri Shortcuts, maar daar houdt het niet bij op. In iOS 13 wordt de virtuele assistent op de iPhone weer een stuk veelzijdiger, vooral in combinatie met apps van derde partijen. Zo kun je Siri meer vragen stellen over tickets en trein- en vliegreizen. Ook wordt het mogelijk om via Siri berichten met bijlages te versturen en helpt de assistent je met zoeken, bellen en het afspelen van media. Dat Siri uitgebreid wordt, is geen verrassing: vorig jaar was er bij Apple een record aantal vacatures met betrekking tot Siri. Dat lijkt zich nu te gaan uitbetalen.

Andere verbeteringen

Apple probeert iOS en Mac steeds meer naar elkaar te laten groeien. Daarbij beperken ze zich niet alleen tot hun eigen apps. Ook voor ontwikkelaars maakt Apple het gemakkelijker om iOS-apps om te zetten naar de Mac. Zo kunnen ontwikkelaars heel eenvoudig sneltoetsen toevoegen aan de app, en ondersteuning voor de Touch Bar. Ook kunnen de apps meerdere vensters hebben, iets wat op de iPhone natuurlijk niet kan. Apps die op iOS Split View ondersteunen, doen dat op de Mac ook.

Augmented Reality krijgt ieder jaar weer een nieuwe dimensie. Nieuw dit jaar is dat ARKit in staat is om menselijke houdingen te herkennen. Voorvertoningen van linkjes in apps kunnen onder iOS 13 net zo uitgebreid worden getoond als in Apple’s eigen iMessage.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

WWDC19

Apple’s eerstvolgende keynote is op maandag 3 juni en vormt het startsein van WWDC19, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. Tijdens de WWDC draait het voornamelijk om software en laat Apple ons zien wat voor functies de nieuwe besturingssystemen hebben.

Bron: 9to5Mac

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!