Terug naar Siri belt per abuis de nooddiensten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Siri belt per abuis de nooddiensten

Door Sven Lamers27 november 2017 10:522 min. leestijd0

Siri, Apple’s slimme assistent, reageert niet alleen op de in Nederland gebruikelijke noodnummers. Heel veel andere cijferreeksen leiden ook tot een belletje met de nooddiensten – zonder dat je daarvoor nog iets moet doen.

Siri

Siri belt met de nooddiensten

Om in noodgevallen bijzonder snel contact op te nemen met de nooddiensten, tovert Siri ingesproken cijferreeksen om tot een noodoproep. Zodra gebruikers twee- of driecijferige getallen zonder enige uitleg uitspreken, verschijnt een countdown van drie seconden. Loopt die af, worden de nooddiensten gebeld.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Daarbij wordt echter niet alleen rekening gehouden met in Nederland gebruikelijke nummers, maar ook met een lange lijst met internationale noodnummers. Een paar voorbeelden? Getallen die ook leiden tot een belletje zijn ‘108’, ’18’ en ‘100’.

Zelfs ‘100 procent’ werkte ooit

Of Apple deze functie bewust zo breed heeft geïmplementeerd of dat het een foutje is, blijft onduidelijk. Toen in 2015 bekend werd dat Siri met de opdracht ‘Charge my phone 100%” in de VS een noodoproep deed, veranderde Apple het gedrag van Siri onmiddellijk.

Ook tegenwoordig worden er nog steeds – meestal via sociale netwerken – grapjes uitgehaald met dit gedrag van Siri. Zo wordt er gezegd dat je Siri naar het getal ‘108’ moet vragen. Ben je er dan niet snel genoeg bij om op ‘Annuleer’ te tikken, heb je de hulpdiensten aan de lijn – en een compleet overbodige noodoproep gedaan.

Noodoproepen worden steeds gemakkelijker

Apple heeft het in de laatste jaren veel gemakkelijker gemaakt om noodoproepen te doen. Sinds iOS 11 zijn er zelfs toetscombinaties om de nooddiensten te alarmeren. Op de nieuwe iPhone X en iPhone 8 wordt de toetscombinatie echter ook vaak per abuis uitgevoerd. Daar is het voldoende om de aan/uit-knop en een van de volumetoetsen een paar seconden vast te houden. Dat is zelfs in je broekzak al heel snel gebeurd.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar