Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

'Straks inloggen op allerlei websites met je Apple ID'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhones en iPads in hoesjes


Lees verder na de advertentie

Inloggen bij websites wordt in iOS 11.3 veel gemakkelijker. Het lijkt erop dat je Apple ID kunt gebruiken om je te registreren bij verschillende websites. Geen geklooi meer met gebruikersnamen en wachtwoorden.

Single sign-on in iOS 11.3

Single sign-on iOS 11.3

9to5Mac analyseerde de code van de iOS 11.3-bèta en ontdekte daarin aanwijzingen voor een single sign-on-mogelijkheid: het betreffende component heet ‘SecureChannel’. In de code staat letterlijk: ‘Sign in to this website with your Apple ID’. Hiervoor worden gegevens uit je iCloud gebruikt. Je hoeft zodoende niet steeds bij iedere website een nieuw setje inloggegevens aan te maken.

qr-code apple id


kooptip

In een ander deel van de code is te zien dat gebruikers straks door het scannen van een QR-code kunnen inloggen met hun Apple ID. Hoe het allemaal precies werkt, is op dit moment nog niet duidelijk. Misschien is het vergelijkbaar met het inloggen op verschillende platforms via je Facebook-account.

Houd er rekening mee dat dit een testversie van iOS 11.3 is, en dat niet alle nieuwigheden ook daadwerkelijk de eindstreep halen.

iOS 11.3 komt eraan

Apple heeft onlangs aangekondigd dat dit voorjaar iOS 11.3 verschijnt. Voor een tussentijdse update is er heel wat nieuws onder de zon. Apple onthulde zelf al een aantal grote nieuwe functies zoals AirPlay 2, betere augmented reality en duidelijker batterijbeheer. In de bèta zijn nog meer vernieuwingen aangetroffen, waaronder een privacy-icoon en een make-over van de iBooks Store.