Terug naar 'Straks inloggen op allerlei websites met je Apple ID'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Straks inloggen op allerlei websites met je Apple ID'

Door Laura Grootaarts5 februari 2018 11:302 min. leestijd0

Inloggen bij websites wordt in iOS 11.3 veel gemakkelijker. Het lijkt erop dat je Apple ID kunt gebruiken om je te registreren bij verschillende websites. Geen geklooi meer met gebruikersnamen en wachtwoorden.

Single sign-on in iOS 11.3

Single sign-on iOS 11.3

9to5Mac analyseerde de code van de iOS 11.3-bèta en ontdekte daarin aanwijzingen voor een single sign-on-mogelijkheid: het betreffende component heet ‘SecureChannel’. In de code staat letterlijk: ‘Sign in to this website with your Apple ID’. Hiervoor worden gegevens uit je iCloud gebruikt. Je hoeft zodoende niet steeds bij iedere website een nieuw setje inloggegevens aan te maken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

qr-code apple id

In een ander deel van de code is te zien dat gebruikers straks door het scannen van een QR-code kunnen inloggen met hun Apple ID. Hoe het allemaal precies werkt, is op dit moment nog niet duidelijk. Misschien is het vergelijkbaar met het inloggen op verschillende platforms via je Facebook-account.

Houd er rekening mee dat dit een testversie van iOS 11.3 is, en dat niet alle nieuwigheden ook daadwerkelijk de eindstreep halen.

iOS 11.3 komt eraan

Apple heeft onlangs aangekondigd dat dit voorjaar iOS 11.3 verschijnt. Voor een tussentijdse update is er heel wat nieuws onder de zon. Apple onthulde zelf al een aantal grote nieuwe functies zoals AirPlay 2, betere augmented reality en duidelijker batterijbeheer. In de bèta zijn nog meer vernieuwingen aangetroffen, waaronder een privacy-icoon en een make-over van de iBooks Store.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar