Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Dit zijn de mooiste macrofoto’s volgens Apple (en zo maak je ze zelf)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Shot on iPhone: waterdruppel op een blad


Lees verder na de advertentie

Apple heeft bekendgemaakt wie de winnaars van de Shot on iPhone Macro-Challenge zijn. De fotowedstrijd stond dit keer compleet in het teken van macrofotografie: dit is een nieuwe functie van de iPhone 13 Pro en Pro Max.

Winnaars Shot on iPhone Macro

Met de iPhone 13 Pro (Max) maak je de mooiste macrofoto’s. Hierbij komen kleine objecten groot in beeld, zodat de details heel goed zichtbaar zijn. Om dit soort foto’s te maken, had je voorheen speciale camera-apparatuur nodig. Maar met de ultragroothoeklens van de nieuwste iPhone kan het ook, en hoef je geen spiegelreflexcamera meer mee te slepen.

Sneeuwvlokjes

De tien winnende foto’s laten zien wat er allemaal mogelijk is met macrofotografie: je ziet details die voor het blote oog bijna niet waarneembaar zijn: het hart van een hibiscus, dauwdruppels op een spinnenweb, de nerven van een blad, sneeuwvlokken op de vacht van een hond. De foto’s zijn gemaakt door iPhone-fotografen van over de hele wereld.


kooptip

In dit artikel zie je al enkele van de winnende foto’s, bekijk ze allemaal op de website van Apple. Daar vertellen de fotografen ook iets meer over het fotografieproces, en lees je het commentaar van de jury.

Macrofotografie op de iPhone 13 Pro (Max)

Macrofoto van een aardbei

Heb je zelf ook een iPhone 13 Pro of iPhone 13 Pro Max? En ben je geïnspireerd geraakt door de prijswinnende foto’s? Ga dan zelf aan de slag met je iPhone-camera! Zo maak je macrofoto’s met de iPhone 13 Pro (Max) – het is helemaal niet moeilijk.

  • Open de app Camera en zorg ervoor dat de Foto-modus actief is.
  • Breng de iPhone dicht bij het onderwerp – tussen de 2 en de 14 centimeter.
  • De camera wisselt automatisch naar macro, je ziet het verspringen.
  • Maak een foto door op de sluiterknop te tikken.

Wil je meer weten over de macromodus van de iPhone 13, lees dan ook ons artikel Macrofotografie iPhone 13 Pro: maak de mooiste close-ups.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!