Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Geen geld voor een iPhone 14? Koop een refurbished iPhone 13!

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Bij iCreate snappen we maar al te goed dat je het liefst een iPhone 14 (Pro) wilt aanschaffen. Maar als je niet genoeg geld hebt, zit dat er voorlopig niet in. Geduld is natuurlijk een schone zaak, maar het beste alternatief op dit moment is de aanschaf van een refurbished iPhone 13 (Pro). In dit artikel lees je waarom dat helemaal geen gek idee is.

Refurbished en tweedehands zijn niet hetzelfde

De overeenkomst tussen een refurbished en een tweedehands iPhone 13 is dat ze allebei al gebruikt zijn. Maar daar houden de overeenkomsten dus ook gelijk op. Koop je een tweedehands iPhone 13, dan heb je eigenlijk geen idee hoe de conditie van alle onderdelen aan de binnenkant is. Er staat misschien bij dat de iPhone is ‘nagekeken’, maar dat wil over het algemeen niet zo veel zeggen. Het is dan dus een kwestie van geluk hebben als alles in orde blijkt te zijn.

refurbished iphone 13

Een refurbished iPhone 13 is gereviseerd. Dat betekent dat het hele apparaat technisch is gecontroleerd en indien nodig gerepareerd. De iPhone wordt helemaal uit elkaar gehaald, stofvrij gemaakt en in veel gevallen wordt de accu vervangen door een nieuwe. Ook zaken als koelpasta worden standaard vervangen door een beter alternatief. De iPhone is wat dat betreft dus weer als nieuw. Het is dan ook niet verwonderlijk dat refurbished elektronica steeds populairder wordt.

Gegarandeerde betrouwbaarheid


kooptip

Bij een tweedehands iPhone moet je er maar op vertrouwen dat de werking en de levensduur naar behoren is. Garantie is er over het algemeen niet bij. Koop je een refurbished iPhone, dan mag je uitgaan van een levensduur van minimaal drie jaar tot aan dezelfde levensduur als bij een nieuw product.

refurbished iPhone 13

Bij een refurbished iPhone krijg je standaard dan ook garantie. In de meeste gevallen is dat een jaar, maar soms ook wel twee jaar. Bovendien heb je het recht om een refurbished iPhone net als een nieuwe binnen dertig dagen te retourneren. Dat zorgt natuurlijk voor heel wat meer betrouwbaarheid.

Een refurbished iPhone 13 is duurzaam

Naast het feit dat je met een refurbished iPhone een top toestel in huis haalt voor een relatief lage prijs, is het ook nog eens duurzamer dan wanneer je een nieuwe iPhone koopt. Je helpt op deze manier immers mee om de hoeveelheid e-waste (elektronisch afval) te verminderen.

e-waste

Het is ook duurzamer dan de aanschaf van een tweedehands iPhone, omdat daarbij de levensduur niet gegarandeerd is. In het ergste geval gaat die snel kapot, waardoor je alsnog een nieuwe moet kopen. Bij een refurbished iPhone heb je garantie en weet je zeker dat je niet voortijdig een nieuwe hoeft te kopen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!