Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Jouw iPhone-foto op een billboard? Met deze challenge van Apple kan het!

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Shot on iPhone challenge


Lees verder na de advertentie

Apple heeft een nieuwe Shot on iPhone-challenge aangekondigd, en de beste foto’s maken kans om flink in het zonnetje gezet te worden.

Macromodus

Apple heeft al meerdere Shot on iPhone-challenges gehad in de afgelopen jaren, die vaak draaiden om de nieuwe camerafuncties die nieuwe iPhone-modellen met zich meebrachten. Dat is dit jaar niet anders: het draait nu helemaal om de macromodus van de iPhone 13 Pro.

Met deze nieuwe modus is het mogelijk om met de ultragroothoeklens van de iPhone 13 Pro (Max) haarscherpe foto’s van héél dichtbij te maken. De modus gaat vanzelf aan als je onderwerp dicht genoeg bij de camera staat.

Shot on iPhone Challenge 2022

Apple zoekt dus naar de beste iPhone 13 macromodus-foto’s. En ook jij kunt gemakkelijk meedoen! Je hoeft alleen een foto met de macromodus te maken, en ‘m vervolgens te posten met de hashtag #ShotoniPhone en #iPhonemacrochallenge op Instagram en Twitter.


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Tien foto’s worden uiteindelijk uitgekozen als winnaars. Deze winnende foto’s komen terecht op de website van Apple, het Instagram-account van Apple, in Apple Stores, billboards en zelfs exposities. Kortom: het is dus een mooie mogelijkheid om je foto de wereld over te laten gaan.

Macromodus gebruiken

Voor het maken van een macromodus-foto heb je dus een iPhone 13 Pro of een iPhone 13 Pro Max nodig. Met de nieuwste update (iOS 15.2) werkt het als volgt:

  1. Open de Camera-app
  2. Zorg ervoor dat je in de foto-stand staat
  3. Selecteer de ultragroothoekcamera (0,5x)
  4. Breng je onderwerp heel dichtbij in beeld

Apple deelt overigens nog wat extra tips:

  • Probeer zo dicht mogelijk bij je onderwerp te komen. Je kunt de camera tot op 2 cm houden.
  • Zet het scherpstelpunt in het midden van je kader, zodat dat gedeelte het scherpst wordt vastgelegd bij het maken van je macrofoto.
  • Tik ergens in de zoeker om een specifiek scherpstelpunt in te stellen.
  • Kies 0,5x voor ultragroothoek. Of probeer 1x als je een krapper kader wilt. iPhone wisselt wel automatisch van camera wanneer je dichter bij je onderwerp komt, maar het kader van 1x blijft zoals het is.

Bron: Apple Newsroom