Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Eindelijk Shazam synchroniseren met al je Apple-apparaten

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Shazam synchroniseren apparaten


Lees verder na de advertentie

Hoor je toevallig een pakkend nummer, maar heb je geen idee hoe het heet of wie het zingt? Dan kom je daar snel achter met Shazam. En vanaf nu kun je je opgezochte muziek in Shazam synchroniseren met al je Apple-apparaten!

Shazam apparaten synchroniseren

Even terugdraaien: Shazam is een app waarmee je muziek snel en gemakkelijk identificeert. Het werkt door een (onbekend) nummer een paar seconden te scannen, waarna hij direct de artiest en de naam van het nummer laat zien. Je hoeft de app niet eens te downloaden om dit te doen: sinds 2020 zit er een ingebouwde Shazam-scanner in het bedieningspaneel van je iPhone en iPad.

Heb je de app wél gedownload, dan is de muziekherkenningsfunctie sinds kort een stuk toegankelijker voor je geworden. Vanaf nu worden namelijk alle nummers die je met Shazam scant gesynchroniseerd met al je Apple-apparaten. Gebruik je bijvoorbeeld de iPhone-app om een nummer te herkennen, dan vind je hem later ook terug in de app op je iPad. Zo heb je overal toegang tot je muziekgeschiedenis, terwijl je voorheen per toestel een individueel overzicht had. Zelfs nummers die je via het bedieningspaneel scant komen in de app terecht.

Dit zijn de voorwaarden


kooptip

Wil je Shazam met al je Apple-apparaten synchroniseren? Dan moet je wel aan de volgende voorwaarden voldoen. Het belangrijkst is dat je iPhone op iOS 15 draait én dat je de Shazam-app update naar versie 15.14. De muziekherkenningsknop in het bedieningspaneel van je toestel is dus niet genoeg: je moet écht de app downloaden. Vervolgens moet je op al je Apple-apparaten met hetzelfde Apple ID zijn ingelogd. Daarna heb je overal toegang tot één compact overzicht van je gescande muziek!

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom iPhone-apps als Shazam? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!