Terug naar Eindelijk Shazam synchroniseren met al je Apple-apparaten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eindelijk Shazam synchroniseren met al je Apple-apparaten

Door Annemiek Lourensen11 juli 2022 11:362 min. leestijd0

Hoor je toevallig een pakkend nummer, maar heb je geen idee hoe het heet of wie het zingt? Dan kom je daar snel achter met Shazam. En vanaf nu kun je je opgezochte muziek in Shazam synchroniseren met al je Apple-apparaten!

Shazam synchroniseren apparaten

Shazam apparaten synchroniseren

Even terugdraaien: Shazam is een app waarmee je muziek snel en gemakkelijk identificeert. Het werkt door een (onbekend) nummer een paar seconden te scannen, waarna hij direct de artiest en de naam van het nummer laat zien. Je hoeft de app niet eens te downloaden om dit te doen: sinds 2020 zit er een ingebouwde Shazam-scanner in het bedieningspaneel van je iPhone en iPad.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Heb je de app wél gedownload, dan is de muziekherkenningsfunctie sinds kort een stuk toegankelijker voor je geworden. Vanaf nu worden namelijk alle nummers die je met Shazam scant gesynchroniseerd met al je Apple-apparaten. Gebruik je bijvoorbeeld de iPhone-app om een nummer te herkennen, dan vind je hem later ook terug in de app op je iPad. Zo heb je overal toegang tot je muziekgeschiedenis, terwijl je voorheen per toestel een individueel overzicht had. Zelfs nummers die je via het bedieningspaneel scant komen in de app terecht.

Dit zijn de voorwaarden

Wil je Shazam met al je Apple-apparaten synchroniseren? Dan moet je wel aan de volgende voorwaarden voldoen. Het belangrijkst is dat je iPhone op iOS 15 draait én dat je de Shazam-app update naar versie 15.14. De muziekherkenningsknop in het bedieningspaneel van je toestel is dus niet genoeg: je moet écht de app downloaden. Vervolgens moet je op al je Apple-apparaten met hetzelfde Apple ID zijn ingelogd. Daarna heb je overal toegang tot één compact overzicht van je gescande muziek!

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom iPhone-apps als Shazam? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar