Terug naar Samsung tv’s gaan iTunes en AirPlay 2 ondersteunen (update: ook andere merken doen mee)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Samsung tv’s gaan iTunes en AirPlay 2 ondersteunen (update: ook andere merken doen mee)

Door Laura Grootaarts7 januari 2019 13:412 min. leestijd0

Een paar jaar geleden had je het waarschijnlijk niet geloofd: Samsung-tv’s krijgen in het vervolg de iTunes-app en bovendien ondersteuning voor AirPlay 2. Dat heeft Samsung bekendgemaakt tijdens CES 2019.

Samsung TV iTunes

iTunes en AirPlay 2 op Samsung smart tv’s

Nieuwe smart tv’s van Samsung worden vanaf dit voorjaar uitgerust met de nieuwe mogelijkheden. Tv’s uit 2018 krijgen een firmware-update en zijn dan ook weer helemaal bij de tijd. Met iTunes kun je op een Samsung smart tv je bestaande iTunes-bibliotheek met Apple-aankopen gebruiken. Ook kun je direct vanaf je tv films en series kopen en huren, waaronder ook 4K HDR-content. En dankzij AirPlay 2-ondersteuning, kun je video’s, foto’s en muziek van je Apple-apparaat direct afspelen vanaf je iPhone of Mac – je stuurt je scherm dan door naar dat van je televisie.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Meerdere merken?

iTunes komt beschikbaar in 100 landen, AirPlay 2 in 190. Het is nog niet duidelijk of Nederland tot die landen behoort, maar de kans daarop is aanzienlijk. Het is nog niet duidelijk of andere merken zich bij Samsung zullen aansluiten. Op de AirPlay-pagina van Apple staat onder ‘Coming soon’, dat toonaangevende tv-fabrikanten – meervoud dus – AirPlay 2 in hun tv’s gaan integreren. Over iTunes wordt hier verder nog niet gesproken.

Dat Apple deze zet doet, is overigens niet geheel verrassend. Vorige week gaf Apple een omzetwaarschuwing, maar benadrukte daarbij dat diensten zoals de App Store, Apple Music en iTunes het juist wel bijzonder goed doen. In 2020 moet die bedrijfstak verdubbeld zijn ten opzichte van 2016. Een uitbreiding van de kanalen ligt daarom voor de hand. Apple zet dus niet alleen meer in op de eigen Apple TV, maar verruimt het spectrum.

Update 8 januari: andere merken sluiten zich bij Samsung aan. Onder meer Sony, Vizio en LG gaan AirPlay 2 ondersteunen. Ook gaan deze merken HomeKit ondersteunen – iets wat bij Samsung juist ontbreekt.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar