Terug naar 'Samsung Galaxy S10 krijgt soort Face ID'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Samsung Galaxy S10 krijgt soort Face ID'

Door Laura Grootaarts16 maart 2018 11:582 min. leestijd0

Vanaf vandaag ligt de Samsung Galaxy S9+ eindelijk in de winkels. De hoogste tijd dus voor geruchten over de opvolger daarvan, de Samsung Galaxy S10. De Zuid-Koreaanse tech-gigant zou hiervoor werken aan een techniek die erg veel lijkt op Face ID.

Samsung Galaxy S10 met Face ID

Volgens insiders werken de Israëlische start-up Mantis Vision en het Zuid-Koreaanse Namuga samen een aan een nieuwe 3D-camera met allerlei sensoren. Deze moet 3D gezichtsherkenning mogelijk maken, vergelijkbaar met Face ID op de iPhone X.

Samsung Galaxy gezichtsherkenning

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Maar de Galaxy S9 en de S9 Plus en zelfs de voorlopers daarvan hebben toch al gezichtsherkenning? Dat klopt. Maar die is gebaseerd op 2D-beelden en leunt op de bijbehorende iris-scanner. Niet zo accuraat en qua veiligheid ook niet al te best. Afgelopen jaar lag dit systeem behoorlijk onder vuur, toen bleek dat een foto van de eigenaar genoeg was om het toestel te ontgrendelen. Samsung gebruikt de gezichtsscanner dan ook niet als het gaat om zaken als Samsung Pay.

Inhaalslag Android

Face ID komt wat dat betreft stukken beter uit de verf. De cameramodule maakt een 3D-opname van je gezicht op basis van 30.000 infraroodpuntjes. Het werkt in het donker en uiterlijke veranderingen zijn geen probleem. Alleen bij familieleden die héél erg veel uiterlijke overeenkomsten hebben, vergist Face ID zich soms. Maar het is nog niet gelukt om een iPhone X te ontgrendelen met een foto.

TrueDepth module iPhone X

Apple-analist Ming-Chi Kuo dacht eerder dat het Android-fabrikanten zeker 2,5 jaar zou kosten om de technologie achter TrueDepth-camera van de iPhone X te imiteren, maar Samsung doet dus zijn best om de achterstand zo snel mogelijk weg te werken. Apple lijkt inmiddels druk bezig te zijn met de eerste iPad die wordt uitgerust met Face ID. Mogelijk is de camera dan al weer iets verbeterd. We horen er ongetwijfeld meer over tijdens de WWDC die start op 4 juni.

Lees ook het artikel iPhone X vs Samsung Galaxy S9+: dé toptoestellen vergeleken.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar