Terug naar Eindelijk: Safari 15.1 lost grote irritatie op
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eindelijk: Safari 15.1 lost grote irritatie op

Door Ward Edema28 oktober 2021 10:222 min. leestijd0

Apple heeft Safari 15.1 uitgebracht voor macOS Big Sur en macOS Catalina, en de update draait een vervelende verandering van de tabbladen terug.

Safari 15 tabbladen

Safari 15: tabgroepen en meer

Eind september bracht Apple versie 15 van Safari uit, die de nieuwste functies van de browser alvast beschikbaar maakte voor oudere versies van macOS. Vooral tabbladen kregen een flinke make-over.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Zo werden onder andere tabgroepen toegevoegd, waardoor je gemakkelijk meerdere tabbladen opslaat of deelt met anderen. Maar ook het design van de tabbladen zelf was onder handen genomen, tot grote frustratie van gebruikers.

Onduidelijke tabbladen in Safari 15

In tegenstelling tot voorheen, waren tabbladen in Safari 15 losse knoppen. Dit heeft te maken met de ‘compacte weergave’ die Apple naar Safari heeft gebracht, waarbij de tabbladen en adresbalk gecombineerd worden. Dit zou eerst de standaardweergave zijn, maar wegens kritiek kwam Apple hier op terug.

De knoppen voor de tabbladen namen meer ruimte in beslag dan nodig, en waren onduidelijk: het was niet goed te zien welk tabblad open was. In de lichte stand van macOS werd het actieve tabblad donker, en in de donkere stand werd dit tabblad licht. Voorheen was het actieve tabblad altijd lichter.

En om de verwarring nog groter te maken: de favorietenbalk stond nu ook opeens ónder de tabbladen, terwijl de tabbladen normaal altijd het onderste gedeelte van de menubalk vormden.

Safari 15.1 to the rescue

Safari 15.1 lost de tabbladperikelen gelukkig weer op. Deze versie zit al inbegrepen in macOS Monterey, maar is nu dus ook los beschikbaar voor Big Sur (11.0) en Catalina (10.15).

De tabbladen zijn na deze update weer zoals in Safari 14 en daarvoor, en de favorietenbalk staat weer op de oude plek. Tegelijkertijd behoud je nog wel de voordelen van tabgroepen. Het beste van twee werelden dus! Je downloadt de update via ‘Systeemvoorkeuren>Software-update’.

De compacte weergave is overigens ook nog steeds beschikbaar, via ‘Safari>Voorkeuren>Tabbladen>Compact’. Deze weergave is even wennen, maar het laat meer ruimte over om te browsen, wat vooral op kleinere schermen handig is.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar