Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Gelekte render verraadt randloze design van iPad Pro 2018

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
release iPad Pro 2018 ontwerp


Lees verder na de advertentie

Meestal zijn nieuwe iPad-modellen niet zo heel spannend, maar dat is dit jaar wel anders. De nieuwe iPad Pro 2018 – die Apple mogelijk op zeer korte termijn presenteert – belooft radicaal anders te zijn dan zijn voorganger. Een gelekte render van een hoesjesmaker onderstreept dat.

iPad Pro 2018 ontwerp

De bovenstaande render werd gelekt naar Mysmartprice. Het is niet duidelijk of de hoesjesmaker meer concrete informatie heeft, maar de render zou een officiële case van UAG laten zien, met daarin de 12,9-inch iPad Pro 2018.

De afbeelding bevestigt alle iPad Pro-geruchten die de afgelopen weken zijn verschenen. De voorkant van de iPad bestaat bijna alleen uit scherm en er is geen thuisknop. Dit betekent dat je de iPad Pro straks niet ontgrendelt met een vingerafdrukscanner, maar met behulp van Apple’s technologie voor gezichtsherkenning: Face ID.

Verder heeft de iPad Pro veel slankere randen dan de huidige tablet. Toch zijn ze net dik genoeg om de geavanceerde True Depth-Camera in te verwerken, die nodig is voor Face ID. Hierdoor heeft de iPad Pro aan de bovenkant van het scherm geen inkeping (notch) nodig, die we kennen van de iPhone X en iPhone XS (Max).


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Verder geeft de render een glimp van het besturingssysteem. Niet geheel verrassend ziet dit eruit zoals bij de huidige nieuwste iPhone-modellen. Aan de onderkant van het scherm bevindt zich een witte horizontale lijn, die je omhoog moet vegen om de iPad Pro 2018 te ontgrendelen.

Release iPad Pro 2018

Dat de iPad Pro 2018 op zeer korte termijn verschijnt, is vrijwel zeker. En nu de lancering dichterbij komt, lekt er steeds meer nieuwe informatie. Over de dikte van de iPad en de grootte van het scherm bijvoorbeeld. Maar ook allerlei andere details komen naar buiten. De nieuwe iPad Pro zou bijvoorbeeld voorzien zijn van een usb-c-aansluiting, een Magnetic Connector bezitten en een vermeende nieuwe Apple Pencil 2 ondersteunen.

We verwachten dat Apple deze maand nog een Oktober-event organiseert waarin het de iPad Pro 2018 aankondigt. Naast een nieuwe iPad zou er ook een goedkope MacBook Pro verschijnen. Doorgaans licht Apple de pers ongeveer een week vooraf in, dus mogelijk weten we al snel meer.