Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Nieuwe iPad Pro 2018 is dunner en heeft geen koptelefoonaansluiting'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
nieuwe iPad Pro 2018 release


Lees verder na de advertentie

Alles wijst erop dat Apple deze maand een nieuwe iPad Pro 2018 aankondigt. En nu de vermoedelijke aankondiging dichterbij komt, lekken er steeds meer details uit. Vorige week kwam 9to5Mac met veel nieuwe informatie over de nieuw ontworpen tablet en nu is er meer bekend over de dikte en de grootte van het scherm.

Nieuwe iPad Pro 2018 schermgrootte

Voordat Apple een nieuw product op de markt brengt, voert het bedrijf allerlei testen uit. Dit gebeurt ook bij externe diensten. Voor de nieuwe iPad Pro 2018-modellen lijkt Apple gebruik te hebben gemaakt van Appsee, een populair platform voor het analyseren van mobiele apps. Appsee beweert dat de namen ‘iPad8,1’, ‘iPad8,2’, ‘iPad8,3’, ‘iPad8,4’, ‘iPad8,5’ en ‘iPad8,8’ onlangs zijn verschenen op het platform, en dit zijn de vermeende modelcodes van de nieuwe iPad Pro-modellen.

In de logbestanden merkte het betrouwbare Appsee op dat de eerste vier modellen een resolutie van 2.224 x 1.668 hebben, bij de laatste twee ging het om een resolutie van 2.732 x 2.048 pixels. Dit is exact gelijk aan de resolutie van de huidige 10,5-inch en 12,9-inch-modellen. Het diagonaal van het display zou dus gelijk blijven, net als de beeldverhouding van 4:3.

Toch wordt de iPad Pro waarschijnlijk een stuk kleiner. Die krijgt naar verluidt een vrijwel randloos ontwerp, zoals we dat ook kennen van de iPhone X en iPhone XS. De thuisknop verdwijnt dus en in plaats daarvan komt er Face ID, Apple’s technologie voor gezichtsherkenning.

iPad Pro dunner


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Vlak na de ontdekking van Appsee dook er nog een ander interessant gerucht op. Een anonieme Twitter-gebruiker, die eerder concrete informatie deelde over de iPhone XS en iPhone XR, schreef dat de nieuwe iPad Pro een dikte heeft van slechts 5,9 millimeter. Waarschijnlijk doelt de gebruiker op de 10,5-inch-versie, die nu nog 6,1 millimeter dik is. De Tweet over de dikte is in lijn met een eerder gerucht van Slashleaks. De website beweerde dat de iPad Pro 5.86 millimeter dik zou zijn.

Ook meldt de bron dat de koptelefoonaansluiting voor het eerst verdwijnt bij de iPad. Eerder waren er al geruchten dat Apple de Lightning-connector vervangt door usb-c, die onder meer de uitvoer van video in 4K HDR mogelijk maakt. Ook zou de Smart Connector plaatsmaken voor een Magnetic Connector en ondersteunt de iPad een nieuwe Apple Pencil.

De verwachting is dat Apple de iPad Pro deze maand presenteert, en mogelijk is dat tijdens een extra Apple-event. Daarin zou het niet alleen de iPad Pro 2018 aankondigen, maar ook een goedkope 13-inch MacBook.