Terug naar 'Nieuwe iPad Pro 2018 is dunner en heeft geen koptelefoonaansluiting'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Nieuwe iPad Pro 2018 is dunner en heeft geen koptelefoonaansluiting'

Door Koen van Ekeren15 oktober 2018 11:353 min. leestijd0

Alles wijst erop dat Apple deze maand een nieuwe iPad Pro 2018 aankondigt. En nu de vermoedelijke aankondiging dichterbij komt, lekken er steeds meer details uit. Vorige week kwam 9to5Mac met veel nieuwe informatie over de nieuw ontworpen tablet en nu is er meer bekend over de dikte en de grootte van het scherm.

iPad Pro 2018 release

Nieuwe iPad Pro 2018 schermgrootte

Voordat Apple een nieuw product op de markt brengt, voert het bedrijf allerlei testen uit. Dit gebeurt ook bij externe diensten. Voor de nieuwe iPad Pro 2018-modellen lijkt Apple gebruik te hebben gemaakt van Appsee, een populair platform voor het analyseren van mobiele apps. Appsee beweert dat de namen ‘iPad8,1’, ‘iPad8,2’, ‘iPad8,3’, ‘iPad8,4’, ‘iPad8,5’ en ‘iPad8,8’ onlangs zijn verschenen op het platform, en dit zijn de vermeende modelcodes van de nieuwe iPad Pro-modellen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In de logbestanden merkte het betrouwbare Appsee op dat de eerste vier modellen een resolutie van 2.224 x 1.668 hebben, bij de laatste twee ging het om een resolutie van 2.732 x 2.048 pixels. Dit is exact gelijk aan de resolutie van de huidige 10,5-inch en 12,9-inch-modellen. Het diagonaal van het display zou dus gelijk blijven, net als de beeldverhouding van 4:3.

Toch wordt de iPad Pro waarschijnlijk een stuk kleiner. Die krijgt naar verluidt een vrijwel randloos ontwerp, zoals we dat ook kennen van de iPhone X en iPhone XS. De thuisknop verdwijnt dus en in plaats daarvan komt er Face ID, Apple’s technologie voor gezichtsherkenning.

iPad Pro dunner

Vlak na de ontdekking van Appsee dook er nog een ander interessant gerucht op. Een anonieme Twitter-gebruiker, die eerder concrete informatie deelde over de iPhone XS en iPhone XR, schreef dat de nieuwe iPad Pro een dikte heeft van slechts 5,9 millimeter. Waarschijnlijk doelt de gebruiker op de 10,5-inch-versie, die nu nog 6,1 millimeter dik is. De Tweet over de dikte is in lijn met een eerder gerucht van Slashleaks. De website beweerde dat de iPad Pro 5.86 millimeter dik zou zijn.

Ook meldt de bron dat de koptelefoonaansluiting voor het eerst verdwijnt bij de iPad. Eerder waren er al geruchten dat Apple de Lightning-connector vervangt door usb-c, die onder meer de uitvoer van video in 4K HDR mogelijk maakt. Ook zou de Smart Connector plaatsmaken voor een Magnetic Connector en ondersteunt de iPad een nieuwe Apple Pencil.

De verwachting is dat Apple de iPad Pro deze maand presenteert, en mogelijk is dat tijdens een extra Apple-event. Daarin zou het niet alleen de iPad Pro 2018 aankondigen, maar ook een goedkope 13-inch MacBook.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar