Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Publieke bèta macOS Mojave is uit: zo installeer je hem op je Mac

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
macOS Mojave


Lees verder na de advertentie

Wil je de nieuwste versie van macOS alvast op je eigen Mac uitproberen? Voorheen had je daar een Apple Developer-account voor nodig, maar sinds gisteren is de macOS Mojave publieke bèta beschikbaar. Deze openbare versie van macOS Mojave kun je gratis downloaden op de website van Apple. Daar vind je overigens ook de publieke bèta van iOS 12.

iOS 12 download

Publieke bèta macOS Mojave download

Om de publieke bèta macOS Mojave te installeren, dien je je eerst aan te melden bij het Apple Beta Software-programma. Je gaat in Safari op je Mac ernaartoe en logt in met je Apple ID. Kies hierna onder ‘Get started’ de link ‘Enroll your Mac’ en download bij punt 2 de ‘macOS Public Beta Access Utility’. Installeer dit hulpprogramma en ga vervolgens naar de link bij punt 3 ‘View the macOS public beta in the Mac App Store’.

Houd er wel rekening mee dat macOS Mojave nog in ontwikkeling is. Hierdoor zitten er nog wat foutjes in de software; je Mac kan trager worden en programma’s reageren soms anders dan je gewend bent. Wij adviseren je om de bèta van macOS Mojave te installeren op een apparaat dat je niet dagelijks nodig hebt, of op een tweede partitie naast macOS High Sierra. Ook is het verstandig om vooraf een backup van je Mac te maken.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

MacOS Mojave

Nieuwe functies macOS Mojave

macOS Mojave, het nieuwe besturingssysteem voor alle Macs, werd op 4 juni aangekondigd tijdens Apple’s WWDC-keynote. Het besturingssysteem bevat verschillende nieuwe functies, zoals een donkere modus waardoor je beter kunt focussen op de inhoud van je geopende apps. Daarnaast krijg je dynamische bureaubladachtergronden die aangepast worden aan de tijd van de dag, zijn er een hoop nieuwe bewerkingsmogelijkheden aan Finder en Snelle weergave toegevoegd en komen er alvast een aantal iOS-apps (te weten Apple News, Aandelen, Woning en Dictafoon) naar de Mac. Een functie waarop wij bij iCreate niet kunnen wachten, zijn de stapels op het bureaublad. Door alle bestanden te sorteren, zorgen deze ervoor dat je altijd een opgeruimd bureaublad hebt.

In ons macOS Mojave dossier lees je meer over de vernieuwingen van het besturingssysteem.